Zeldzame haai gevangen voor kust van Barcelona

door admin
Zeldzame haai gevangen voor kust van Barcelona

De haai, ook wel zeevos genoemd, werd voor de kust van Arenys de Mar in Sant Pol de Mar gevangen. Het is vrij ongebruikelijk dat deze soort haai in de wateren van de Middellandse Zee wordt aangetroffen. Doorgaans zwemt hij in iets tropischer klimaten.

De voshaai is een zeer snelle zwemmer en kan ook boven het wateroppervlak uitspringen. Met zijn grote staartvin jaagt de haai scholen vis bijeen. Ze zwemmen om de school heen en zwiepen met hun staart. Zo vangen ze onder meer tonijn, makreel en haring.

Geen speciale maatregelen

Omdat er nooit eerder een voshaai werd gevangen, worden er door de lokale autoriteiten geen maatregelen getroffen met het oog op het komende strandseizoen.

Afgelopen september raakte nog een 16-jarige jongen gewond na een aanval van een haai langs dezelfde kust waar hij bij Salou in de zee aan het spelen was. Hij had maar liefst 30 hechtingen in zijn hand nodig. 

Vorig jaar juli werden nog een aantal stranden afgesloten voor publiek, nadat een groepje blauwe haaien wel erg dichtbij de kust van Barcelona was gesignaleerd.

Dit vind je misschien ook leuk