Spanje gaat meer inzetten op ecotoerisme

door admin
Spanje gaat meer inzetten op ecotoerisme

Spanje telt vijftien nationale parken, waarin de natuur maximaal wordt beschermd en daarbij zijn er nog 48 door de Unesco erkende biosfeerreservaten. In Spanje valt 222.000 vierkante kilometer onder Red Europea Natura 2000. Dat is 27 procent van het totale oppervlak. 

Het land ontvangt jaarlijks circa 2 miljoen ecotoeristen, waaronder ruim 20.000 vogelaars. Om die natuurlijke rijkdom toegankelijker te maken heeft de overheid een conventant getekend samen met de beheerders van alle parken ter verbetering van de samenwerking en coördinatie op het gebied van toerisme. 

Twintig procent van de reizen naar Spanje hebben iets met nnatuur van doen en de economische opbrengst hiervan wordt geschat op 9 miljard euro per jaar. Uitgaven maken 11 procent uit van de totale uitgaven van toeristen in het land. 

Het convenant werd ondertekend door de Spaanse minister van Toerisme Álvaro Nadal en de minister van landbouw, visserij en milieu Isabel García Tejerina. Ze zien graag dat ecotoerisme een stevig onderdeel wordt van het merk Spanje. 

Dit vind je misschien ook leuk