Alicante biedt steun voor zelfstandigen en gratis busvervoer voor jongeren

door admin
Alicante biedt steun voor zelfstandigen en gratis busvervoer voor jongeren

De eerste investeringen zijn gericht op het verbeteren van de infrastructuur en het garanderen van geplande betalingsverplichtingen voor 2023. Hieronder valt ook de gratis busdienst voor jongeren vanaf 1 augustus.

Daarnaast wordt er 3 miljoen euro gereserveerd voor steun aan zelfstandigen en kleine bedrijven om de economische crisis te verzachten.

Bovendien wordt rekening gehouden met de stijgende elektriciteitskosten, updates van essentiële dienstcontracten en vernieuwing van het wagenpark van de lokale politie en brandweer. 

In een officiële verklaring van de gemeente werd benadrukt dat er drie minuten stilte zijn gehouden ter afkeuring van gendergerelateerd geweld. In plaats van de gebruikelijke minuut werden de 28 vrouwen herdacht die dit jaar in Spanje zijn vermoord.

Dossier van bijna 49 miljoen euro

Antonio Gallego, de wethouder van Financiën, lichtte toe dat deze derde kredietwijziging “gebaseerd is op verzoeken van de verschillende gemeentelijke afdelingen om aan de behoeften tot het einde van het jaar te voldoen, met een verlengde begroting van 2022 die is berekend op basis van de parameters van 2021. Het betreft een dossier van 48,7 miljoen euro, verdeeld over 469 verschillende rekeningen, waarvan 26 meer dan 300.000 euro bedragen.”

Dit vind je misschien ook leuk