Alicante heeft een eigen Caminito del Rey

door admin
Alicante heeft een eigen Caminito del Rey

Deze route in de provincie Alicante biedt een unieke combinatie van avontuur en prachtige landschapszichten. De Pasarelas de Relleu, bestaande uit een smal pad van houten planken gevestigd tegen de wand van een ravijn, biedt een adembenemend uitzicht vanaf 60 meter hoogte. Deze toeristische attractie, die spanning en schoonheid combineert, trekt bezoekers van heinde en verre​​.

De route Pasarela de Relleu

De 10 kilometer lange route start in het gelijknamige dorp Relleu op een half uur rijden van Villajoyosa en 40 minuten rijden van Benidorm. Bij het stadhuis vind je een informatief paneel. De gehele route is duidelijk gemarkeerd met groen-witte tekens en volgpalen. Hoewel de wandeling uitdagend lijkt, is het pad gemakkelijk begaanbaar en toegankelijk voor alle publiek. Bezoekers kunnen genieten van wandelpaden door landbouwgebieden en amandelboomgaarden, en passeren een historisch waardevol reservoir uit de zeventiende eeuw voordat ze de houten loopbruggen bereiken​​.

Uitkijkpunt met glazen vloer

Een van de hoogtepunten van de Pasarelas de Relleu is een uitkijkpunt met een glazen vloer, gelegen over de gehele lengte van 212 meter, wat zorgt voor een extra dosis spanning. Vanwege de avontuurlijkheid van het smalle pad aan de rotswand wordt het vergeleken met de Caminito del Re in de provincie Málaga. Na het bewonderen van het uitzicht, keren bezoekers over dezelfde route terug. De tocht gaat verder over een oud ezelpad, langs historische bezienswaardigheden zoals een kalkoven, oude irrigatiebassins, dammen en kanalen​​.

Praktisch 

De reistijd van Alicante naar Relleu bedraagt ongeveer 45 minuten via de AP-7 snelweg. Toegang tot de pasarelas kost 2,50 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor gepensioneerden, ouderen en kinderen tot 11 jaar.

De openingstijden variëren per seizoen: van 19 september tot 31 oktober van 10:00 tot 17:30 uur op weekdagen en van 9:30 tot 18:30 uur in het weekend. Van 1 november tot 31 maart is de route open van 10:00 tot 17:30 uur op weekdagen en van 9:00 tot 17:30 uur in het weekend.

Dit vind je misschien ook leuk