Andalusië introduceert ‘zucchiolo’: unieke mix van komkommer en courgette

door admin
zucchiolo

De groente- en fruitsector van Andalusië komt met iets nieuws: de zucchiolo. Deze nieuwe groente combineert het beste van de komkommer en de courgette. De zucchiolo kan zowel rauw als gekookt gegeten worden en wordt gekweekt in drie kleuren.

Het nieuwste product op het gebied van groente en fruit is het resultaat van een samenwerking tussen Beyond Seeds Biotech Group in Almería en Zuid-Amerika, waar de zucchiolo bekend staat als ‘zapallito’. De zucchiolo heeft een gewicht van 250 gram en valt op door zijn ovale vorm en opvallende kleuren: donkergroen, lichtgroen en geel. Het gele ras is een wereldwijde primeur en is exclusief ontwikkeld in Almería.

zucchiolo groente

Primeur voor Andalusië

De zucchiolo is een combinatie van een courgette en een komkommer en heeft een dunne schil. Het nieuwe gewas valt op door zowel zijn uiterlijk als zijn veelzijdige smaak. De hybride groente heeft eigenschappen van beide, waardoor het zowel rauw als gekookt, gegeten kan worden.

De nieuwe zucchiolo is volledig Andalusisch en is een product van de Beyond Seeds Biotech Group. Dit bedrijf voor biotechnologie bestaat uit zes verschillende bedrijven, waarvan één gespecialiseerd is in landbouwtechnische ontwikkeling.

Zucchiolo wint internationaal aan populariteit 

Naast de succesvolle teelt in Andalusië heeft het team van biotechnologen uit Almería ook het kweekproces geoptimaliseerd. De nieuwe zucchiolo heeft niet alleen een andere, gele, kleur, maar kan ook op grotere schaal worden geproduceerd. De kweekcyclus is vergelijkbaar met die van de courgette en duurt ongeveer zes weken.

Sinds een aantal maanden vindt de zucchiolo zijn weg naar landen als Zwitserland en Duitsland. Ook kopers uit Latijns-Amerika zijn zeer geïnteresseerd. Bovendien heeft de zucchiolo sinds de culinaire evenementen Madrid Fusión en Salón Gourmets de aandacht getrokken van Spaanse topchefs.

Producenten benadrukken dat de nieuwe groente is bedoeld voor alledaagse gebruik. Zij hopen dat het nieuwe gewas een vaste plek zal krijgen tussen andere populaire groenten in Europa.

Dit vind je misschien ook leuk