Andalusië voorkomt uitstoot van meer dan 514 ton CO2

door admin
Andalusië voorkomt uitstoot van meer dan 514 ton CO2

Dankzij deze behandeling werd de uitstoot van 514 ton CO2 en het verbruik van bijna 97.000 vaten olie voorkomen, die anders nodig zouden zijn geweest om die brandstof uit olie te produceren via de olieraffinage, aldus Sigaus (het beheersysteem voor gebruikte industriële oliën in Spanje). Om een idee te krijgen van hoeveel CO2-uitstoot ermee voorkomen is: Het volume varieert met de buitentemperatuur, maar 1 ton CO2 is ongeveer 500 m3 of 500.000 liter.

Industriële olie is een product dat vanwege zijn veelzijdigheid breed wordt ingezet in verschillende maatschappelijke sectoren. Het wordt niet alleen gebruikt in voertuigmotoren, maar ook in diverse industriële processen en in alle andere activiteiten waarbij tandwielen en machines van welk type dan ook worden gebruikt.

Autogarages leveren gebruikte industriële olieën in

In 2022 genereerden bijna 13.000 Andalusische vestigingen in totaal 22.191 ton aan gebruikte industriële oliën (een hoeveelheid die 8% onzuiverheden bevat, zoals water of bezinksel). Meer dan de helft van deze vestigingen waren autogarages. Die waren verantwoordelijk voor 47% van het totale volume dat door Sigaus in deze regio werd hersteld.

Andere sectoren

Het resterende afval werd verzameld uit diverse sectoren zoals industrie, landbouw, handel, horeca, transport, en bouw. Deze sectoren omvatten verschillende bronnen zoals ziekenhuizen, militaire faciliteiten, golfbanen, onderwijscentra, en recyclagepunten, met een totaal van 5.544 vestigingen.

Gedurende het jaar vonden 35.675 verzamelingen plaats in de 630 Andalusische gemeenten waar dit afval werd geproduceerd.

Ruim 12.000 ton aan nieuwe smeermiddelen

In Andalusië werd 95% van de gebruikte olie die in het afgelopen jaar werd beheerd, behandeld via regeneratie. De 19.507 ton afval die voor dit proces werd gebruikt, resulteerde in de productie van 12.211 ton nieuwe smeermiddelen.

Industriële brandstof

De gebruikte oliën die niet voor regeneratie bestemd waren, 937 ton (5%), ondergingen een ontgiftingsproces met behulp van fysieke processen en chemische reagentia om ze om te zetten in een industriële brandstof die vergelijkbaar is met traditionele stookolie en die wordt gebruikt in thermische centrales, cementfabrieken, papierfabrieken en maritieme apparatuur.

Dit vind je misschien ook leuk