Antonio Banderas produceert nieuwe musical voor zijn theater in Málaga

door admin
Antonio Banderas produceert nieuwe musical voor zijn theater in Málaga

In de door hemzelf geregisseerde musical ‘Company’ kruipt Banderas in de huid van een felbegeerde vrijgezel Robert. De overige cast is dezelfde als in ‘A Chorus Line’, de musical waarmee de acteur vorig jaar zijn Teatro del Soho in zijn geboortestad Málaga inwijdde.

‘Company’ komt in het najaar van 2021 in het theater en zal naar verwachting minimaal acht maanden lang te zien zijn. Banderas heeft onlangs de opnames voor de film ‘Competencia Oficial’ afgerond, waarin hij samen met de Spaanse actrice Penelope Cruz te zien is. Ondanks de aanhoudende coronacrisis, hoopt Banderas zijn werkzaamheden voor de nieuwe musical zo goed als het kan voort te kunnen zetten. Zo volgt hij samen met zijn team alle voorzorgsmaatregelen nauwkeurig op en vinden er geregeld gezondheidscontroles plaats. Zelf werd Banderas tijdens de eerste coronagolf positief getest op het coronavirus. 

Geheel eigen versie van oude musical

De nieuwe musical gaat zich afspelen op een rond podium dat geheel omringd wordt door het publiek. Banderas heeft aangegeven een geheel eigen versie van Sondheims musical neer te zullen zetten. Vanaf augustus volgend jaar starten de repetities en in september of oktober moet het stuk klaar zijn voor de première. Na Málaga trekt ‘Company’ naar Madrid en andere Spaanse steden, maar onzeker is nog of Banderas ook daar zelf de hoofdrol zal spelen. 

Nieuwe theaterseizoen gaat 31 oktober van start

Banderas kon zijn team tijdens de noodtoestand met een tijdelijke werkloosheidsuitkering ERTE in dienst houden en daarna inzetten voor de lancering van zijn eigen audiovisuele theaterversie Soho Television. Het nieuwe seizoen van Teatro Soho gaat op 31 oktober van start met ‘Con lo bien que estábamos’ van José Troncoso. Daarna volgen onder meer nog concerten van het Filharmonisch Orkest van Málaga en een benefietgala met Dani Rovira. 

Toekomstplannen voor jong talent

Banderas’ theater in Málaga is het resultaat een langgekoesterde droom die werkelijkheid werd nadat de beroemde acteur in 2017 een hartinfarct kreeg. Momenteel is het Teatro del Soho het belangrijkste project in zijn leven en maakt hij alweer plannen voor een nieuw theater dat een podium moet gaan bieden aan jong talent van de Hogeschool voor Podiumkunsten (Esaem) in Malaga. 

Dit vind je misschien ook leuk