Antonio Banderas wordt het gezicht van Toerisme in Andalusië

door admin
Antonio Banderas wordt het gezicht van Toerisme in Andalusië

Dat Banderas hét gezicht wordt van de Andalusische toeristische campagne werd tijdens de FITUR in Madrid bekendgemaakt door de Andalusische vice-president en regionale minister van Toerisme, Juan Marín. Tegelijkertijd werd ook de nieuwe promotiecampagne gelanceerd. 

Marín omschreef tijdens de presentatie Banderas als ‘een persoon met een enorme nationale en internationale relevantie, die al jarenlang ambassadeur van Andalusië is en veel sympathie wekt.

De Malagueño maakt deel uit van de nieuwe Andalusische promotiecampagne voor toerisme waarmee men probeert ‘nieuwe markten aan te boren en zich aan te passen aan wat reizigers vandaag de dag eisen: ervaringen en emoties. ‘Andalusië is een bestemming waar dromen waar worden gemakt’, legde Marín verder uit. Met deze nieuwe campagne neemt Andalusië afscheid van het karakteristieke motto ‘intensamente’ (intens), dat de regio al bijina zes jaar gebruikt in de campagnevoering op het gebied van toerisme. 

Ook vorig jaar sprong de acteur in de bres voor zijn regio toen hij begin juni toeristen opriep om Andalusië weer te bezoeken na de periodes van lockdown over de hele wereld. 

Antonio Banderas

Banderas werd in 1960 geboren in Málaga en keerde na een roemrijke internationale carrière als filmster terug naar zijn geboortegrond. Hij woont weer in Málaga, begon daar een nieuw theater en investeerde zijn filminkomen in ondernemingen die Andalusische producten op de markt brengen. Hij dankt zijn eerste bekendheid aan de reeks films die die werden geregisseerd door Pedro Almodóvar tussen 1982 en 1990.

Klik hier voor de promotievideo van de Costa del Sol waarin ook een rol is weggelegd voor Banderas.

Bekijk ook: Antonio Banderas opent eigen theater in Málaga

Dit vind je misschien ook leuk