Balearen krabbelen terug wat "toeristenlimiet" betreft

door admin
Balearen krabbelen terug wat "toeristenlimiet" betreft

Na het tumult dat onder Britse toeristen is ontstaan rond de zogenaamde "toeristenlimiet", krabbelt het bestuur van de Balearen terug. De eilandregering benadrukt nu "nooit" een limiet te hebben gesteld aan het aantal toeristen.

Wel verduidelijkt het dat “de cijfers voor 2022 niet overschreden mogen worden”. De minister van Economisch Model, Toerisme en Arbeid van de Balearen, Iago Negueruela, is gedwongen zijn woorden van vorige week terug te nemen over het beperken van het aantal toeristen dat op de eilanden aankomt.

Deze uitspraken hebben veel teweeggebracht, niet alleen in de sector zelf, maar zelfs in de internationale media. Dat heeft ertoe geleid dat de minister zich geroepen voelde zich te corrigeren. Negueruela benadrukte in die zien In die zin dat “hij nooit” heeft gezegd dat “de gegevens van 16,4 miljoen toeristen die in 2022 in de Gemeenschap zijn ontvangen het maximum waren voor de regering”. Wel bedoelde hij dat “de cijfers van vorig jaar (dat 16,4 miljoen toeristen) niet mogen worden overschreden. Bovendien zou het nodig zijn om te analyseren hoe de komst van bezoekers naar de Balearen kan worden afgeremd”, meldt La Vanguardia.

Bekijk ook: Lanzarote wil zichzelf uitroepen tot een toeristisch verzadigde bestemming

De eerdere woorden van Iago Negueruela wekten behoorlijk wat irritatie op onder de Britten, de belangrijke toeristenmarkt voor de eilandengroep in de Middellandse Zee. De opmerkingen hadden de relatie tussen de Balearen en het Verenigd Koninkrijk opnieuw kunnen schaden. Het doet denken aan wat gebeurde na de World Travel Market in Londen, toen de Engelse media de woorden weergalmden van Lucía Escribano, directeur toerisme van de Consell de Mallorca. Hij verklaarde dat Mallorca in de zomer geen zogenaamde Britse ‘low cost’-toeristen meer wilde ontvangen.

Bekijk ook: Sinds de wet tegen dronken toerisme 11 bars gesloten in Magaluf (Mallorca)

Dit vind je misschien ook leuk