Benidorm vanaf mei ook in de metaverse te bezoeken

door admin
Benidorm vanaf mei ook in de metaverse te bezoeken

Een van de meest toeristische kustplaatsen van Spanje zet zijn eerste stappen in het nieuwe virtuele universum metaverse. Benidorm doet dat met een platform gericht op gamers.

Iedereen die met de toekomst bezig is en interesse heeft in technologische ontwikkelingen weet al van het bestaan van de metaverse*. Het virtuele universum waar steeds meer mensen en bedrijven toe betreden wekt evenveel verwachtingen als twijfels.

De gemeente Benidorm wilde niet langer wachten om de sprong naar dit virtuel reality universum te wagen. Daarom kun je binnenkort deze toonaangevende toeristische bestemming bezoeken via een nieuw platform gericht op gamers.

De stranden van Levante en Poniente, het uitkijkpunt dat ver in de zee steekt, de luchtfoto’s van de wolkenkrabbers en de kenmerken van de stad kunnen worden bekeken vanuit een drone-weergave en met de nieuwe perspectieven die worden geboden door nieuwe technologieën. Zo kun je eventueel voordat je de stad bezoekt, al een goede indruk ervan krijgen.

Benidorm Land

Benidorm Land bevindt zich in de nieuwe SIX3D-metaverse en de ambitie is om het uit te breiden naar een breder doel gericht op alle doelgroepen.

Natuurlijk kunnen bezoekers in de virtuele wereld communiceren met digitale objecten en hun eigen avatars, zo kondigde Visit Benidorm aan.

Showcase

“Het is een showcase van de bestemming, zoals een website (een term die we allemaal kennen), waardoor gebruikers door de straten kunnen dwalen en in de toekomst zelfs themaparken, hotels, restaurants kunnen verkennen…”, aldus Visit Benidorm.

Benidorm Land is ontworpen om de ervaring voorafgaand aan de reis uit te breiden, op een volledig “meeslepende” manier. De gemeente promoot die ervaring nu via het web en de sociale netwerken. Ze beschrijven de tour door Benidorm Land als volgt: “Loop, vlieg over het Castell, daal de trappen af ​​naar de Replaceta om de stad zelfs vanaf de zee te zien waar alleen een drone naar deze beschouwing kan leiden».

Bekijk ook: Catalonië heeft zijn eigen metaverse gelanceerd

Een bezoek aan het virtuele Benidorm vereist alleen en computer of een virtuel reality-bril. Beide technologieën liggen tegenwoordig binnen ieders bereik.

Dichtstbijzijnde potentiële markt van toeristen

Visit Benidorm gaat ervan uit dat de gamers, de “Z- en Alpha-generaties” de dichtstbijzijnde potentiële markt van de stad vormen. De jongste spelers veranderen in enkele jaren in de “toeristen van de toekomst”. “We hebben het over een mogelijkheid om meer dan 140 miljoen gebruikers te bereiken op Steam, het gamingplatform waar de SIX3D-metaverse in mei wordt gelanceerd.”

Bekijk ook: Zara presenteert AZ, de eerste collectie in de metaverse

*De metaverse is een online netwerk van virtuele driedimensionale werelden. De gebruiker of bezoeker van de metaverse krijgt er een gevoel van individuele aanwezigheid (al dan niet vertegenwoordigd door een avatar) en ruimtelijk bewustzijn.

Dit vind je misschien ook leuk