Bewoners luxe wijk Estepona klagen voorzitter VvE met ministersalaris aan

door admin
voorzitter VvE

De leden van de VvE in de luxe wijk Torre Bermeja, Estepona (Málaga), hebben hun voorzitter voor de rechter gedaagd. Het salaris dat de man zich zelf uit de gemeenschapsbegroting heeft toegeëigend, bedraagt 86.700 euro bruto per jaar.

De voorzitter van de VvE heeft de hoogte van zijn salaris bevestigd aan de Spaanse nieuwssite El Español. Voor dit salaris deed de man het beheer van de gemeenschappelijke ruimtes  in de wijk met 109 luxe woningen. De leden van de VvE hebben een aanklacht ingediend. Zij hebben een advocaat in de arm genomen, die heeft de situatie voor de rechter gebracht.

Zo ging de VvE-voorzitter te werk

Op 29 juni hield deze VvE haar jaarlijkse Algemene Vergadering. Op de agenda van de vergadering stond onder andere de goedkeuring van de begrotingen voor het boekjaar van het jaar. Tot zover alles volgens het boekje.

Het probleem deed zich voor toen enkele eigenaren ontdekten dat in het kader van het begrotingshoofdstuk werd voorgesteld om een salaris van 86.724 euro toe te kennen aan de voorzitter. Daarnaast kende de man zichzelf ook een kerstbonus toe. Als extraatje bedacht hij dat hij de jaarlijkse kosten van ongeveer 6.000 euro, niet hoefde te betalen.

De belanghebbende ondertekende zelf beide overeenkomsten. Vervolgens kon hij gemakkelijk de voorstellen doordrukken. Veel eigenaren uit het buitenland hadden de voorzitter gemachtigd. En dat betekende dat zij voor de twee initiatieven stemden. Maar uiteindelijk leidde de goedkeuring tot ontevredenheid bij de huiseigenaren. Zij hebben nu de hulp van justitie ingeschakeld om de overeenkomst aan te vechten en nietig te verklaren.

Salaris hoger dan van minister

Het salaris van de man,  €86.700 bruto per jaar, is hoger is dan dat van de tweede vicepresident van de regering, Yolanda Díaz. Zij ontvangt een basissalaris van 84 600 euro. Het is ook meer dan het salaris van een minister in Spanje (79.415 euro per jaar). Tot slot is het maar 600 euro minder dan wat de president van de Junta de Andalucía verdient.

Dit vind je misschien ook interessant: Estepona, van schandaalblad tot Europees voorbeeld in stedenbouw 

Dit vind je misschien ook leuk