Bosbrand in Las Hurdes en Sierra de Gata eindelijk gestabiliseerd

door admin
Bosbrand in Las Hurdes en Sierra de Gata eindelijk gestabiliseerd

Dit staat aangegeven in het officiële profiel van de UME op Twitter. Ze beschouwen daar hun werk als voltooid en bedanken Extremadura voor de ontvangen uitingen van genegenheid. Ze wijzen er bovendien op dat het een genoegen is om samen te werken met alle hulpdiensten. De UME toont ook een video waarin te zien is hoe de meer dan 60 voertuigen aan hun terugtrekking beginnen.

Nadat de brand als gestabiliseerd werd beschouwd, werkten nog 17 eenheden van het Extremadura Fire Fighting Plan (INFOEX), vijf eenheden zware machines, zes technici en zes agenten van Seprona in het gebied.

Terugkeer geëvacueerde bewoners van start

Bovendien begon gisteravond de terugkeer met de bus naar huis voor de inwoners van Cadalso, Descargamaría en Robledillo de Gata die afgelopen vrijdag werden geëvacueerd. Ze hadden de tijd doorgebracht in het gemeentelijk sportcentrum van Moraleja (Cáceres). De ontruiming van Ovejuela wordt nog steeds gehandhaafd, aangezien de situatie van de omtrek van het vuur bij dit dorp niet zo goed is.

Gunstiger weersvoorspelling

De weersvoorspelling voor zondag is gunstiger dan de afgelopen dagen, met lagere temperaturen, meer vochtigheid en minder wind. Dat komt de verdere bluswerkzaamheden ten goede. 

Bijna 12.000 hectare verwoest

Volgens de schatting van Copernicus, het instrument voor aardobservatie van heet Europese ruimtevaartprogramma is 11.934 hectare verbrand. Het cijfer betreft een schatting en kan nog worden herzien omdat het vuur nog steeds actief is. Het cijfer hoort tussen de vele instrumenten waarover de brandweerdiensten beschikken om de evolutie van branden te analyseren en hun plannen van aanpak te bepalen. 

Lees ook: Grote brand in Extremadura verwoest deel natuurgebied

Dit vind je misschien ook leuk