Botsing tussen twee vliegtuigen op Mallorca

door admin
Botsing tussen twee vliegtuigen op Mallorca

Gelukkig zijn er bij het incident geen gewonden gevallen, zo melden bronnen bij Son Sant Joan, de luchthaven van Palma. Om half tien dinsdagmorgen kwam een vliegtuig van Air Europa, dat net geland was vanuit Barcelona, in aanraking met het achterste vleugelvlak van een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Condor.

Het toestel van Condor stond op dat moment buiten de startbaan en wachtte op toestemming van de verkeerstoren om te mogen opstijgen voor een vlucht naar Frankfurt.

Het ongeluk gebeurde tijdens een manoeuvre aan lage snelheid, waardoor er geen gewonden zijn gevallen. Beide vliegtuigen hebben echter aanzienlijke schade opgelopen en zijn tot nader order buiten dienst gesteld. Verschillende onderdelen zijn van een van de vliegtuigen losgekomen en op de grond gevallen.

De twee vliegtuigen zullen grondig worden geïnspecteerd en gerepareerd voordat ze weer in gebruik kunnen worden genomen. Het incident heeft de operationele status van de overige vluchten van en naar de luchthaven van Palma niet beïnvloed. 

Het is nog onduidelijk hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren. Een onderzoek is in gang gezet om de exacte toedracht van het incident te achterhalen en om te bepalen welke maatregelen er genomen moeten worden om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Dit vind je misschien ook leuk