Brand in Benidorm: één zwaargewonde en hele flat ontruimd

door admin
Brand in Benidorm: één zwaargewonde en hele flat ontruimd

De gewonde huurder van de uiteindelijk volledig uitgebrande woning is overgebracht naar het La Fe-ziekenhuis in Valencia, zo meldt het Centrum voor Noodhulp en Informatie (CICU). De brand brak even na 17:30 uur uit in een woning op de negende verdieping van een gebouw met 17 verdiepingen in de straat Asturias nummer 8, zoals gemeld door de provinciale brandweer. Het is in de zone van de stad die grenst aan de gemeente Finestrat.

Vlammen langs de gevel en verkoolde luifels

Het gebouw met 60 woningen moest volledig worden ontruimd omdat de vlammen zich via de beschadigde gevel verspreidden en ook luifels en zonweringen verbrandden.

Volgens gegevens van de provinciale brandweer was het vuur bij aankomst van de eenheden van buiten het gebouw te zien en werd het gebuw al ontruimd door de lokale politie. Eenmaal binnen, troffen brandweerlieden een levenloze hond aan. Om 20.05 uur werd de brand als geblust beschouwd.

Derdegraads brandwonden

Een medisch team assisteerde de gewonde 39-jarige man, die derdegraads (zeer ernstig) brandwonden had op 20% van zijn lichaamsoppervlak. De gezondheidswerkers wisten de man te stabiliseren waarna hij naar het Marina Baixa-ziekenhuis in La Vila Joiosa werd overgebracht in de Advanced Life Support-ambulance. Daar is hij opgenomen op de brandwondenafdeling.

Twee SAMU-brandweereenheden reisden naar de plaats, evenals een commando- en hoofdkwartiereenheid, een ladderwagen, een sergeant, twee korporaals en vijf brandweerlieden uit Benidorm-parken. Op de plaats van de gebeurtenissen werd een Geavanceerde Commandopost (PMA) met Lokale en Nationale Politie geïnstalleerd.

De politie vermoedt dat de brand is ontstaan door de slechte verbranding van een kachel. De brandweer is een onderzoek gestart naar de precieze oorzaak. De brand was vanuit het grootste deel van de baai van Benidorm te zien. De provinciale brandweer wenste de gewonde man veel beterschap via Twitter.

Dit vind je misschien ook leuk