Brand in Fuengirola eist twee levens

door admin
Brand in Fuengirola eist twee levens

Bij een brand die maandagmiddag uitbrak in Fuengirola in een flat aan Avenida Miramar zijn twee mensen om het leven gekomen. Vijf anderen raakten gewond. Twee werden ter plekke behandeld en drie moesten naar het Costa del Sol-ziekenhuis.

De doden zijn twee mannen van 41 en 66 jaar. Volgens alarmdienst 112 is de brand uitgebroken op het terras van het flatgebouw in de Zuid-Spaanse badplaats. Bij 112 kwamen diverse meldingen van burgers die om hulp vroegen vanwege de uitslaande brand in het pand in het centrum van de stad. Het coördinatiecentrum activeerde direct de brandweer, de Nationale Politie, de Lokale Politie, de Guardia Civil en de Ambulancedienst 061.

Volgens de autoriteiten zijn twee mannen bij de brand omgekomen. Ze waren 41 en 66 jaar oud. Bovendien zijn vijf mensen gewond geraakt. Van de gewonden werden een 36-jarige man, een 1-jarige baby en een 70-jarige vrouw naar het Costa del Sol-ziekenhuis gebracht. De andere twee gewonden waren mannen van 55 en 56 jaar. Zij werden ter plekke behandeld. Verder werden meerdere mensen begeleid omdat ze rook hadden ingeademd. 

De gemeenteraad van Fuengirola uitte condoleances aan de nabestaanden van de slachtoffers en wenste de andere gedupeerden een spoedig herstel. De woordvoerder van de gemeenet maakte eveneens van de gelegenheid gebruik om de inzet van de brandweer van Benalmádena en Mijas te bedanken, evenals die van de politieteams en de spoedeisende hulpdiensten.

Drie dagen van rouw

De gemeenteraad van Fuengirola tweette haar “ontzetting over de trieste dood van de twee mannen in de brand die vanmiddag plaatsvond”. Daarom heeft het “drie dagen officiële rouw afgekondigd vanaf 9.00 uur vandaag (dinsdag 10 januari).

Dit vind je misschien ook leuk