Buitenlandse toeristen betalen voor toegang tot klooster van Montserrat

door admin
Buitenlandse toeristen betalen voor toegang tot klooster van Montserrat

Met het door de buitenlandse bezoekers betaalde geld zal het klooster sociale projecten en het onderhoud van het kloostercomplex financieren. Niet-ingezetenen in Spanje kunnen verschillende soorten tickets kopen voor prijzen variërend van 6 tot 23 euro, afhankelijk van de gebieden in het klooster die ze willen bezoeken.

Dit omvat toegang tot de basiliek, het toevoegen van een bezoek aan de Camarín de la Mare de Déu, het bijwonen van het Canto de la Salve of de Virolai, of de volledige tour, die in alle gevallen een audiogids omvat, aldus La Vanguardia.

Gratis toegang voor inwoners van Spanje en mensen die verblijven in Montserrat

Inwoners van Spanje en mensen die in Montserrat verblijven, zoals in het kloosterhospice, in Hotel Abast Cinseros, de appartementen Cel·les Abat Marcet en het Abat Oliba-hostel, kunnen nog steeds gratis deelnemen aan religieuze diensten. Wel moeten ze kaartjes blijven ‘kopen’ voor capaciteitscontrole om de Cant de la Salve Regina en de Virolai of de kloostermis in het weekend en op feestdagen bij te wonen, evenals om de ‘camarín’ te kunnen bezoeken.

De toegangsprijzen voor buitenlandse toeristen zullen worden gebruikt om sociale projecten te financieren en om het kloostercomplex te onderhouden.

Het klooster

Het Heiligdom van Montserrat is een katholiek kloostercomplex gelegen in de bergen van Montserrat in de regio Bages van Catalonië. Het ligt ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van Barcelona. Het klooster ligt in een spectaculair landschap en wordt bewonderd om zijn architectuur, evenals om de culturele en religieuze betekenis die het heeft voor de regio.

Zwarte Madonna

Het klooster werd gesticht in de 11e eeuw en heeft sindsdien verschillende renovaties en uitbreidingen ondergaan, met name in de 19e en 20e eeuw. Het is de thuisbasis van de beroemde Zwarte Madonna, een donker gekleurd beeld van de Maagd Maria, dat volgens de legende dateert uit de 9e eeuw. Het beeld wordt beschouwd als een van de meest vereerde iconen van het katholicisme in Catalonië en trekt jaarlijks duizenden pelgrims en toeristen.

Gregoriaanse gezangen

Naast de religieuze betekenis van het klooster, heeft het ook een belangrijke culturele rol gespeeld in de regio. Het klooster heeft een museum met kunstwerken van verschillende Europese meesters en heeft een koor dat wereldwijd bekend staat om zijn Gregoriaanse gezangen. Het complex trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. 

Dit vind je misschien ook leuk