Butterfly Skin Charity Debra Spanje heeft dringend hulp nodig

door admin
Butterfly Skin Charity Debra Spanje heeft dringend hulp nodig

Met de campagnes “doing our bit” en “30 jaar zorg” hoopt de organisatie genoeg geld op te halen om twee verpleegkundigen en een psycholoog in dienst te nemen. Op Internationale Butterfly Skin Dag lanceerde de liefdadigheidsorganisatie een fondsenwervingscampagne genaamd “doing our bit”. Hiermee roepen zij iedereen op om een donatie te doen om de benodigde €25.500 op te halen voor de aanstelling van een verpleegkundige.

Een uur zorg kost €25, en er is een dringende behoefte aan uitbreiding van zowel de gezondheidszorg als de mentale ondersteuning voor families die getroffen zijn door deze aandoening.

Wat is Vlinderziekte?

Butterfly Skin, ofwel Epidermolysis Bullosa (EB), is een zeldzame, genetische en ongeneeslijke aandoening die extreme kwetsbaarheid van de huid veroorzaakt. Dit resulteert in zowel interne als externe wonden die tot 80% van het lichaam kunnen bedekken. DEBRA Butterfly Skin is de enige organisatie in Spanje die ondersteuning biedt aan families met deze aandoening.

Hoe kunt u helpen?

U kunt helpen door geld te doneren, kleding of asseccoires te kopen in een van de Charity Shops of door lid te worden. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om de kwaliteit van de zorg voor meer dan 350 families te waarborgen. Want er is dringend behoefte aan twee extra verpleegkundigen en een psycholoog, met een totale kostenpost van €76.500. Als 1.000 mensen elk €25 doneren, wordt het eerste doel van €25.500 bereikt.

“Families hebben deze zorg dringend nodig. Wij zijn de enige organisatie die ondersteuning biedt aan deze families in Spanje,” zegt Evanina Morcillo Makow, CEO van de liefdadigheidsorganisatie.

Over de Butterfly Children’s Charity

Debra is opgericht in 1993 en heeft een team van specialistische verpleegkundigen, psychologen en maatschappelijk werkers die voortdurende steun bieden. Er is een 24-uurs hulplijn beschikbaar voor noodgevallen en vorig jaar zijn er meer dan 16.000 uren besteed aan het ondersteunen van families en is er meer dan 62.300 kilometer afgelegd om zorg en ondersteuning te bieden.

Over EB

De aandoening treft momenteel ongeveer 500 mensen in Spanje. De zorg die nodig is voor mensen met EB is zo intensief dat het dagelijks verbinden van wonden tot 5 uur kan duren en dermate pijnlijk is dat er morfine nodig is. Voor meer informatie over hoe u kunt helpen, kunt u contact opnemen met María Juárez García via e-mail op comunicacion@debra.es of telefonisch op +34 607 051 054, of bezoek de website.

Dit vind je misschien ook leuk