Carnaval op Tenerife: feest mee op het op één na grootste carnaval ter wereld

door admin
carnaval op Tenerife

Carnaval staat weer bijna voor de deur. Wist je dat ze dit op Tenerife ook groots vieren? Het meest symbolische feest van het eiland tovert al eeuwenlang een glimlach op het gezicht van de feestvierders en de ritmische klanken van de muziek, glitters en uitgelatenheid vullen de straten van Tenerife.

Het carnaval van Santa Cruz de Tenerife wordt beschouwd als het tweede grootste carnaval ter wereld en is zelfs uitgeroepen tot “Feest van Internationaal Toeristisch Belang”. Met zijn wervelende parades, extravagante kostuums en opzwepende muziek is het een viering die diepgeworteld zit in de geschiedenis van het eiland. Het feest biedt bovendien een onvergetelijke ervaring voor zowel de inwoners als toeristen. Lees er hieronder alles over!

Bezoek de Europese carnavalshoofstad Santa Cruz

Van 12 januari tot 18 februari wordt de hoofdstad Santa Cruz ondergedompeld in de carnavalssfeer, dit jaar in het thema ‘Televisie’. Het carnaval van Santa Cruz is een festival bestaande uit verschillende competities en gala’s voor jong en oud.

Zo is Santa Cruz elk jaar op zoek naar zijn koningin tijdens de Carnival Queen Election Gala, maar worden ook altijd een Kinderkoningin  en een Senior Queen gekroond. Verwacht tijdens deze gala’s aan een uitbundige mix van pailletten, veren, kleuren en texturen. Ook muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de carnavalsfestiviteiten met de Musical Groups- wedstrijd , de Comparsas-wedstrijd of de Rondallas-wedstrijd. Deze wedstrijden weerspiegelen de muzikale passie van de inwoners en resulteren keer op keer in een sprankelende avond gevuld met de meest prachtige livemuziek. De Announcement Parade is een ander evenement dat je niet mag missen. Het wordt gevierd op 9 februari en is het startsein voor een uitbundig feest in de straten van Santa Cruz dat tot 18 februari duurt.  

Coso: het indrukwekkende hoogtepunt van carnaval

Op dinsdag 13 feburari bereiken de carnavalsfestiviteiten hun hoogtepunt met het spektakel genaamd Coso. Dit is de grote finale van het feest bestaande uit een lawine vol kleur, ritme en vrolijkheid. Die marcheert urenlang langs de boulevard van de stad. Praalwagens en muzikale ensembles zorgen voor een bruisende optocht die de stad in vuur en vlam zet. De aanwezigheid van de carnavalskoningin met haar koninklijke gevolg voegt uiteindelijk een extra element toe aan het spektakel. Daardoor wordt het voor alle aanwezigen een betoverende en onvergetelijke ervaring.

Een rondreis langs de carnavalsfestiviteiten over het hele eiland

straat optocht carnaval

Ook buiten Santa Cruz valt er tijdens het carnavalsseizoen veel te ontdekken! Het eiland heeft een grote verscheidenheid aan gemeenten die hun eigen versies van carnaval vieren. Ontdek hieronder enkele festiviteiten die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Tenerife:

Güimar

Güímar : Deze gemeente in het zuiden van het eiland viert zijn eigen carnaval met een zeer uniek evenement. Las Burras is een traditie die bestaat uit een theatervoorstelling in de straten van Güímar. Daarbij beelden de deelnemers heksen uit die, veranderd in ezelinnen, de duivel aanroepen. Honderden buurtbewoners nemen deel aan dit traditionele evenement. Het vormt een indrukwekkende recreatie van een strijd tussen goed en kwaad.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz. Het carnaval van Puerto de la Cruz is een van de meest traditionele carnavalsfeesten van het eiland. Naast de typische carnavalsevenementen wordt er ook een oldtimerrally, Drag-gala, de verkiezing van de Carnavalskoning en een Mascarita-race op hakken georganiseerd. Dit laatste is een wedstrijd waarbij mannen, verkleed in de meest bizarre kostuums, een hindernissenparcours dienen af te leggen op hoge hakken.

Los Gigantes

Los Gigantes : De stad Los Gigantes ligt in Santiago del Teide. Deze viert zijn eigen carnavalsweek nadat de feesten in Santa Cruz en Puerto de la Cruz zijn afgelopen. De festiviteiten vullen gedurende vier dagen de straten met muziek en enthousiasme. Daarbij vinden de typische carnavaleske evenementen plaats. Het grootste deel van de evenementen vindt plaats op het plein La Buganvilla, midden in het centrum van het dorp.

Los Cristianos

Los Cristianos : Ook Playa de los Cristianos, één van de belangrijkste toeristische gebieden van het eiland, viert zijn eigen carnaval een week nadat de festiviteiten eindigen in de hoofdstad van Tenerife. In de straten van de gemeente vindt elk jaar de verkiezing van de koningin van de festiviteiten plaats, de eerste akte van een aantrekkelijk carnavals-programma.

Raadpleeg de volledige agenda voor meer informatie over de data en activiteiten van alle gemeenten.

Over Tenerife

Tenerife is het grootste Canarische eiland. Het wordt gekenmerkt door en een unieke combinatie van natuur, cultuur en eindeloos veel mogelijkheden voor zowel activiteiten als ontspanning. Dankzij het fijne klimaat is het eiland een perfecte vakantiebestemming voor jong en oud. Er kan het gehele jaar door worden genoten van adembenemend natuurschoon. Denk aan heerlijke stranden, gevarieerde gastronomie, avontuur, sport en wellness. Of het nu gaat om het verkennen van het unieke landschap in het door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen Nationaal Park El Teide, een prachtige wandeling maken in natuurpark Anaga, eten in een van de vijf Michelinster restaurants, het bezoeken van de hoofdstad Santa Cruz of het nabijgelegen San Cristóbal de La Laguna of het ultiem relaxen op een van de heerlijke stranden in het zuiden van het eiland, er is voor ieder wat wils op Tenerife.

Dit vind je misschien ook leuk