Catalonië neemt hotels in gebruik voor corona-patiënten met lichte symptomen

door admin
Catalonië neemt hotels in gebruik voor corona-patiënten met lichte symptomen

In de zaal Victoria Eugenia van de Fira de Barcelona in Montjuïc installeert de militaire noodeenheid van het leger samen met het Rode Kruis, de Guardia Urbana en de brandweer van Barcelona bedden en voorzieningen om er tot duizend personen die zich in kwetsbare situaties bevinden op te vangen. 

Ziekenhuizen in de regio kunnen de toestroom van corona-patiënten nauwelijks meer aan en de IC-eenheden bevinden zich op het punt van instorten.

Mensen die naar de aangepaste hotels worden overgebracht zijn mensen die niet over een geschikte woonruimte beschikken om zich goed te kunnen isoleren of die samenwonen met mensen uit de kwetsbare groepen. Zondag werden 15 mensen overgebracht van het ziekenhuis Vall d’Hebron naar hotel Cotton House waar 70 plekken gereed zijn gemaakt. 

Tot nu toe hebben diverse hotels onder een gezamenlijk initiatief dat Hotels Salut als naam heeft gekregen, 500 plaatsen beschikbaar gesteld om patiënten op te vangen. Op progressieve wijze zullen de licht zieke patiënten naar deze hotels worden overgebracht om zo de ziekenhuizen zoveel mogelijk te ontlasten. De hotels worden gesteund door gezondheidspersoneel en professionals in de eerstelijnszorg in de regio. Het regionale ministerie van Gezondheid voorziet dat er meer patiënten kunnen worden opgevangen in hotels verspreid over de stad. 

De behoefte aan extra zorgcapaciteit deed de Generalitat zondag besluiten om de particuliere zorg over te nemen om aan de noodtoestand die in de zorg is ontstaan het hoofd te kunnen bieden. Het gaat om ziekenhuizen, klinische laboratoria en ook verzekeringsmaatschappijen voor arbeidsongevallen die nu hun apparatuur en materiaal beschikbaar moeten stellen aan het publieke zorgsysteem om Covid-19 te behandelen. Deze maatregel blijft drie maanden van kracht maar kan zonodig worden verlengd. 

Het regionale ministerie heeft wel beloofd dat de economische inspanning die de particuliere inspanningen naar aanleiding hiervan moeten leveren op adequate wijze gecompenseerd zal worden naar evenredigheid en billijkheid. 

In de Fira de Barcelona komen 250 bedden, twee keukencontainers, een module met douches, tafels en banken voor 150 personen, toiletten, koelcontainers, vijf winkels en een generatorset. Er worden onder meer sociaal werkers en psychologen aan het werk gezet.

Dit vind je misschien ook leuk