Consumentenorganisatie tipt ouderen over kostenverschillen Spaanse banken

door admin
Consumentenorganisatie tipt ouderen over kostenverschillen Spaanse banken

Ook in Spanje is dit het geval en de tarieven lopen nogal uiteen. De Spaanse consumentenorganisatie OCU heeft aanzienlijke verschillen in de kosten van een lopende rekening aan het licht gebracht voor gepensioneerden. Het betreft vooral ouderen die de voorkeur geven aan persoonlijke diensten in hun bankkantoor boven digitale diensten, die normaal gesproken gratis zijn. 

Enrique García, woordvoerder van OCU, wijst in een verklaring op de verschillen. Een voorbeeld:  een gepensioneerde met een pensioen van 900 euro per maand, die elke maand 400 euro contant opneemt, een betaalpas gebruikt en maandelijks 300 euro overboekt, is bij Banco Sabadell, BBVA en Bankinter respectievelijk 104, 96 en 48 euro per jaar aan kosten kwijt.

Klanten van de Cuenta Día a Día van CaixaBank is de uitzondering waar ouderen volgens de OCU niets betalen. ‘Het is de meest interessante van de onderzochte producten als je ouder bent dan 65,’ voegt García toe.

Vergelijken loont

De meest courante bankkosten zijn die voor overschrijvingen vanuit het bankkantoor, die kunnen oplopen tot 0,4% van het bedrag. De jaarlijkse kosten voor de betaalkaart bedragen voor de Cuenta Pensión de Bankinter: 30 euro, voor de Cuenta Pensión de Ibercaja: 28 euro, voor het Plan Tú Eliges de Globalcaja: 25 euro en voor de Cuenta Pensionistas de Cajamar: 8 euro.

Ook voor het beheer van de rekening worden kosten in rekening gebracht. Het bedrag varieert per instelling; van 80 euro per jaar bij Sabadell tot 12 euro met het Tú Eliges Plan van Globalcaja.

Dit vind je misschien ook leuk