Córdoba verbiedt net als Málaga vrijgezellenfeesten

door admin
Córdoba verbiedt net als Málaga vrijgezellenfeesten

In Andalusië zijn ze de vrijgezellenfeesten beu. Een paar maanden geleden demonstreerden zowel bewoners als hotelverenigingen in Sevilla tegen het vaak ongepast gedrag van dit type toeristen.

Málaga reageerde kort daarna en keurde de wijziging van de openbare verordening goed om misdragingen die verband houden met dit soort feesten te beperken. Nu is het de beurt aan Córdoba. De gemeente is een debat begonnen met als doel met spoed maatregelen door te voeren die dit soort feesten ontmoedigen.

Bekijk ook: Zo  maakt Spanje korte metten met onopgevoede en dronken toeristen

De gemeenteraad, de hoteliers en de inwoners van de stad Córdoba willen een verordening nog voordat het hoogseizoen voor vrijgezellenfeesten begint. Dat seizoen begint in mei en eindigt in september. 

De vereniging Hostecor bevestigt dat 95% van de lokale etablissementen dit soort reserveringen vermijden als ze van tevoren op de hoogte zijn van het feit dat het gaat om een vrijgezellenfeest. Bovendien waardeert de horecasector ook ‘dronken toerisme’ niet. Dat schaadt enkel het imago van hun stad in hun ogen.

Net als in Málaga, zouden de beperkingen meer gericht zijn op het geven van boetes voor feestgangers die overlast veroorzaken voor burgers door ongepast gedrag of door het dragen van kleding waar de lokale gemeenschap aanstoot aan kan nemen. 

Bekijk ook: De populairste steden voor vrijgezellenfeestjes in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk