Hoteliers Benidorm willen Paasweek opschuiven naar eind april

door admin
Hoteliers Benidorm willen Paasweek opschuiven naar eind april

Zo heeft de sector ‘meer marge’ om een ‘nulniveau’ van besmettingen te bereiken en dat zou ‘een opening van hotels mogelijk maken’. Elk jaar met Pasen reizen – in normale omstandigheden – drie miljoen Spanjaarden naar de Valenciaanseg Gemeenschap.

De hoteleigenaren hebben de president van de Generalitat, Ximo Puig, al verzocht om klanten met reserveringen vrij de regio binnen te laten reizen, ongeacht of er perimetrale afsluitingen van kracht zullen zijn of niet. Hier kon de Consell echter niet mee instemmen. 

Puig werkt op het moment samen met naburige autonome gemeenschappen om juist zoveel mogelijk bewegingen vanuit andere regio’s zoals Madrid richting de Valenciaanse kust te voorkomen. Jaarlijks komen naar schatting ongeveer drie miljoen Spanjaarden met Pasen naar de regio. 

Toni Mayor van Hosbec is van mening dat men niet bang moet zijn voor normaliteit. Volgens hem duiden de huidige besmettingscijfers erop dat hotels over een paar weken best kunnen openen. Daarom vindt hij namens de branche die hij vertegenwoordigt dat de regering buitengewone maatregelen zou moeten nemen omdat een relatief normale Paasvakantie de sector enorm zou kunnen helpen. 

Als de virusincidentie op nul staat, maakt het niet uit of iemand in Valencia is of in Madrid, zegt de voorzitter van Hosbec. ‘Als we meer marge geven, kunnen we enige mobiliteit bereiken. Hierin zullen we altijd de basale hygiënemaatregelen zoals een gezichtsmasker, onderlinge afstand en een beperkt aantal mensen die samen mogen komen hanteren.’

In tegenstelling tot wat afgelopen zomer het geval was, willen de hotels een ‘leger van virustrackers’ inzetten om ‘mogelijke uitbraken te beheersen en te stoppen.

Het Valenciaanse toerisme en in het bijzonder Alicante maken de ergste crisis in hun geschiedenis door vanwege de coronamaatregelen en mobiliteitsbeperkingen. Alleen het Britse de-escalatieplan en de mogelijkheid om vanaf 17 mei vanuit het Verenigd Koninkrijk te reizen, hebben zomerreserveringen aangemoedigd. Tot dan verhindert de trage vaccinatiesnelheid dat een bepaalde mate van normaliteit wordt bereikt. 

Vorig jaar verloor de regio Valencia meer dan 7.2 miljard euro aan inkomen afkomstig van toeristische uitgaven. Evenzo was de provincie Alicante de zesde in Spanje waar het bbp het meest daalde, met -13,5%, vier punten boven Valencia.

Dit vind je misschien ook leuk