Costa del Sol wacht intense storm op zondag

door admin
Costa del Sol wacht intense storm op zondag

Het Spaanse meteorologische instituut Aemet waarschuwt dat de Depressie op Hoog Niveau (DANA) dit weekend hard zal toeslaan in grote delen van Andalusië, en in het bijzonder aan de Costa del Sol. Het fenomeen wordt dit weekend verwacht in Málaga en zal naar verwachting zondag het hevigst zijn. Tot op heden is er echter nog geen noodsituatie voor de provincie aangekondigd. Stormen en hagel worden niet uitgesloten.

Lees ook: Etmaal van hoogspanning verwacht door noodweer in regio Valencia

De DANA is al in het noorden van het land aangekomen en er is een 50% kans dat de effecten ervan lokaal sterk zullen zijn. De meeste overlast wordt verwacht aan de kuststrook van de provincie op zondag, met een hoge waarschijnlijkheid van begeleidende stormen, die lokaal heftig kunnen zijn. Ook is er kans op hagel en een temperatuurdaling van maximaal vijf graden.

Naar verwachting zal het weer normaliseren vanaf dinsdag, hoewel de DANA tot het einde van de volgende week kan aanhouden. Juan de Dios del Pino, de territoriale afgevaardigde van Aemet in Andalusië, benadrukt dat het moeilijk is om de omvang van de DANA te voorspellen. “Het is niet zoals een normale storm,” zei hij. Er wordt een temperatuurdaling van vijf tot zes graden verwacht. 

Aemet sluit vooralsnog uit dat de gevolgen na dinsdag voelbaar zullen zijn, hoewel er een kans bestaat dat het fenomeen zich een week lang in andere delen van het land zal ophouden.

Eerste regen na bijna 80 dagen

Dit zou de eerste keer zijn dat het regent in Málaga na bijna 80 dagen zonder neerslag en na een zomer die de warmste is sinds de metingen begonnen.

Dit vind je misschien ook leuk