Zintuigenprikkelende tentoonstelling Klimt komt naar Málaga

door admin
Zintuigenprikkelende tentoonstelling Klimt komt naar Málaga

Momenteel heeft de tentoonstelling ‘El oro de Klimt’ (Het goud van Klimt) in Sevilla al groot succes met meer dan 63 duizend bezoekers. Vanaf 17 januari zijn ook in Málaga het typerende goud en de prachtige kleuren in het werk van Gustav Klimt (1862-1918) te bewonderen in de leegstaande kantoorruimtes tussen Muello Uno en Muelle Dos.

De organisatie van de tentoonstelling is in handen van Nomad Art, die ook de succesvolle tentoonstelling ‘Van Gogh Alive’ organiseerde en daar alleen al in Spanje meer dan 600 duizend bezoekers mee trok.

Multimediaspektakel

‘El oro de Klimt’ is een multimedia-spektakel dat zich voltrekt in een lichte ruimte, waar met muzikale begeleiding en zorgvuldig geselecteerde geuren voor een zintuigenprikkelende ervaring wordt gezorgd. Volgens Cristina Ortega van Nomad Art onderscheidt ‘El oro de Klimt’ zich van andere tentoonstellingen omdat je hier niet alleen de kunst aanschouwt, maar door de muziek, projecties en geuren geheel omringd wordt door de elegante en sensuele wereld van de Oostenrijkse kunstenaar.  

Het indrukwekkende lichtspel en de duizenden bewegende projecties op de immense schermen laten in muzikale sfeer het kleurrijke werk van Klimt van de muren komen. De suggestieve wereld die speciaal voor deze tentoonstelling is gecreëerd, is een sensationele ervaring voor alle zintuigen. Een veelvuldig terugkerend thema in het werk van Klimt is de vrouw. Daarom is er een aparte ruimte gewijd aan de muzen die deze kunstenaar hebben geïnspireerd.  

Voor jong en oud

Nomad Art wil met deze tentoonstelling de wereld van Klimt toegankelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek en hoopt dat het gebruik van multimedia ook de jongere doelgroep aan zal spreken. In ‘El oro de Klimt’ wordt in negen hoofdstukken het leven en werk van de kunstenaar verteld, met informatieve gedeelten, interactieve elementen, expositieruimten en een zogeheten ‘illusion room’. Ook aan de allerkleinsten is gedacht: voor hen is er een speciale ruimte ingericht waar ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten.

Het aantal beschikbare entreekaarten voor de tentoonstelling is beperkt en zijn vanaf nu te bestellen via www.elorodeklimt.es. De entreeprijs bedraagt tussen de 8,20 en 11 euro.

Dit vind je misschien ook leuk