Covid-vaccinatie bij kinderen ‘mislukking’ zeggen Spaanse kinderartsen

door admin
Covid-vaccinatie bij kinderen 'mislukking' zeggen Spaanse kinderartsen

Minder dan twee weken voordat kinderen weer teruggaan naar school, waarschuwen gezondheidswerkers dat vaccinatie tegen Covid-19 bij kinderen onder de 12 jaar een ‘mislukking’ is geweest. Minder dan de helft – 46% – van die doelgroep heeft het volledige schema ontvangen. Bij adolescenten van 12 tot 19 jaar ligt dit percentage met 96% veel hoger. De vaccinatiegraad onder de volwassen populatie noemen ze een ‘volledig succes’.

Bekijk ook: Spaans vaccin claimt langere immuniteit tegen nieuwe Covid-varianten

De gezondheidsautoriteiten hebben gefaald omdat ze geen enkele campagne hebben gevoerd om eht belang van vaccinatie onder kinderen te benadrukken, aldus de vereniging voor kinderartsen. 

Meer bewustwording voor ouders

Kinderartsen zijn bovendien van mening dat het ook een mislukking is geweest van de kant van de professionals omdat “ze de ouders niet het belang van het immuniseren van kinderen hebben kunnen overbrengen, want hoewel de ziekte bij hen meestal mild is, zijn er ook onder hen ernstige ziekten en sterfgevallen.”

Artsen voorspelden al moeilijkheid

Vooraf waarschuwden kinderartsen al dat het implementeren van COVID-vaccinatie bij kinderen van 6 maanden tot 5 jaar moeilijk zou zijn en alleen kan worden uitgevoerd als gezondheidsautoriteiten en zorgprofessionals zich zouden inspannen om gezinnen te overtuigen van de verwachte voordelen en veiligheid. En dat is niet gebeurd met ouders van kinderen tussen 5 tot 11 jaar, die het daarom ook niet als urgent zagen hun kinderen te laten vaccineren. 

Bekijk ook: Spanje haalt doelstelling vaccineren jonge kinderen niet

Dit vind je misschien ook leuk