Cultuur snuiven in Barcelona

door admin
Cultuur snuiven in Barcelona

Na een zonovergoten dag volgt een zwoele avond. Nog even zijn de felle kleuren van de ondergaande zon te zien. Daarna is het donker en overheersen de exotische geuren van de alom aanwezige bloemen. Zelfs in het centrum van miljoenenstad Barcelona

Barcelona is een van de populairste steden voor een citytrip. Ieder jaar komen er circa 7 miljoen gasten naar de stad van Gaudí. Uiteraard komen ze ook voor cultuur want in deze stad is daar meer dan genoeg van te vinden. Maar ook de zee, het eten en de prachtige omgeving lokken de toeristen. Heb jij ook zin in een citytrip Barcelona, lees dan de onderstaande tips eens.

Voorbereiding op Barcelona

Ga je voor de eerste keer naar Barcelona dan is het verstandig om een aantal zaken vooraf te regelen. Barcelona heeft een vliegveld dat dicht bij de stad ligt: El Prat de Llobregat Aeropuerto. In de omgeving zijn er twee andere kleine luchthavens namelijk  Girona en Reus, die iets meer dan een uur rijden van de stad liggen.

Openbaar vervoer in Barcelona

Heb je de tijd en vind je het geen probleem om vanaf de kleinere vliegvelden met openbaar vervoer verder te reizen, dan is dat een goedkopere optie. Er zijn vele bezienswaardigheden in de stad die druk bezocht worden, vooral in het hoogseizoen. Om die reden kan je beter online tickets bestellen om te voorkomen dat je in een lange wachtrij terecht komt op een warme zomerdag. Het oude centrum van Barcelona is goed te doen per voet. Wil je de hele stad zien, dan is daarvoor goed openbaar vervoer beschikbaar. Een openbaar vervoerpas is geschikt voor ieder soort vervoer in de stad. Schaf deze bij voorkeur ook vooraf en online aan.

Eten in Barcelona

In Barcelona kan je heerlijk eten. Daarvoor moet je echter niet zijn in de speciale toeristenrestaurants in het oude centrum. In Barcelona begint de lunch om 14.00 uur en het diner om 21.00 uur. Het meeste zal je genieten in een restaurant waar de locals ook komen en op hun standaardtijden.

Tenslotte, pas op voor de zakkenrollers. Het is minder erg dan wel eens beschreven wordt, maar met 7 miljoen relatief ‘rijke’ toeristen is de verleiding groot. Wees derhalve gewoon voorzichtig en laat je niet afleiden.

Een paar bezienswaardigheden die je niet mag missen

In de eerste plaats is Barcelona de stad van de geniale architect Gaudí. Er zijn maar weinig mensen die zo een stempel hebben gedrukt op een miljoenenstad als Gaudí. Zijn meesterwerk is uiteraard de Sagrada Familia. Deze unieke kerk moet nog steeds worden afgebouwd maar is wel het meest kenmerkend voor de stad. Projecten die wel klaar zijn: Parc Güell, Casa Mila en Casa Batllo.

Als je van musea houdt, zal Barcelona jouw stad worden. Er is een groot aantal beschikbaar en voor iedereen wel iets bijzonders. Wat dacht je van de grote Spaanse schilders (en beeldhouwers) Dali en Picasso? Maar er is tevens een museum waar je alles over chocolade te weten kan komen.

Wist je trouwens dat je in Barcelona ook een van de duurste straten van Spanje vindt? In de zomer bruist het in alle wijken van de hoofdstad van Catalonië. Als toerist ben je van harte welkom om de feesten mee te vieren.

Dit vind je misschien ook leuk