Ryanair sluit definitief vier bases in Spanje

door admin
Ryanair sluit definitief vier bases in Spanje

Hierdoor dreigen ruim 500 piloten en cabinemedewerkers hun baan te verliezen. Ryanair heeft 135 MAX toestellen besteld om uit te breiden, maar nu die niet geleverd kunnen worden door het vliegverbod na de crash in Ethiopië, vallen de groeiplannen van de luchtvaartmaatschappij in het water. Hierdoor zit Ryanair met een personeelsoverschot van 900 man. 

De vier Spaanse bases zullen vanaf januari worden gesloten. Daarvoor is er een collectieve ontslagprocedure opgestart. Mogelijk volgen later nog andere bases in Spanje of in andere landen. 

Het personeel van Ryanair is boos om de beslissing en gaat tien dagen staken in september

Canarische Eilanden

De beslissing van Ryanair is vooral alarmerend voor de Canarische Eilanden, omdat de aangekondigde sluiting van de twee bases daar zou betekenen dat er vanaf januari, tijdens het hoogseizoen voor de eilanden, dagelijks gestopt moet worden met het vervoer van 5.500 toeristen.

Dit komt nog eens bij het feit dat het afgelopen jaar al een daling toonde van 5 procent in het aantal toeristen dat de eilanden bezocht en van 1 procent in de uitgaven die bezoekers op de Canarische eilanden deden. De belangrijkste reden voor de verslechtering is dat veel toeristen weer kozen voor andere mediterrane bestemmingen zoals Turkije, Egypte en Tunesië. Ook de onzekerheid opgewekt door de Brexit beïnvloedt het aantal toeristen dat vanuit Groot-Brittannië de eilanden bezoekt op negatieve wijze.

Dit vind je misschien ook leuk