Spectaculaire kerstverlichting Málaga gaat van kathedraal naar kerstbos

door admin
Spectaculaire kerstverlichting Málaga gaat van kathedraal naar kerstbos

Het aanzetten van de kerstverlichting is inmiddels een evenement op zich geworden in de Zuid-Spaanse stad, die vorig jaar met de spetterende lichtshows zelfs tot ‘Best Sunny Christmas Destination’ is benoemd door de Europese organisatie European Best Destinations (EBD). Málaga stond volgens die organisatie op nummer één als ideale bestemming voor een zonnige kerst.

De lichtshow vindt van 29 november tot 6 januari dagelijks plaats en trekt steeds meer bezoekers. In 2018 keken ruim 80.000 belangstellenden per dag naar het spektakel. Terwijl de honderdduizenden lichtjes aan en uitgaan op het ritme van kerstliederen als ‘All I want for Christmas is you’ van Mariah Carey, Jingle Bell Rock van Hillary Duff of En Navidad van Javián en David Bustamante, staan belangstellenden het geheel en masse vast te leggen met mobiele telefoons en camera’s. 

Van kathedraal naar kerstbos

Na een aantal jaar waar de kerstverlichting een kathedraal verbeeldde maakt deze nu plaats voor een kerstbos met herfstbladeren, bomen, engelen en zonnen. Sinds 5 november wordt het geheel al opgebouwd. Er staan inmiddels 22 bogen van bijna 13 meter hoog in de Calle Larios. Die bogen worden met elkaar verbonden via lange aluminium constructies met daaraan 342 bladeren, 100 grote zonnen en talloze engelen. In totaal hangen er 730.000 ledlampjes in. In 76 straten van de oude binnenstad hangt nu kerstversiering. Dit jaar voor het eerst in de straten Santa Lucía, Comedias en Nosquera.

Ruim 1 miljoen bezoekers

Volgens de gemeente trok de lichtshow vorig jaar ruim 1 miljoen bezoekers naar de stad die daar zeker 200 miljoen euro uitgaven. Voor de gemeente is de kerstshow een perfecte manier om het toerisme in de stad wat meer los te koppelen van het zomerseizoen en Semana Santa.

De lichtshows zullen elke dag plaatsvinden om 18:30 uur, 20 uur en 21:30 uur. Een deel van de versiering is vervaardigd van materiaal dat ook overdag prachtig te zien is. De gemeente zet rond de tijden van de lichtshows in het weekend extra bussen in en adviseert mensen van buiten de stad met het openbaar vervoer te komen.

Nieuwe projectieshow Alcazaba

Nieuw dit jaar is de uitbeelding van een kerstsprookje middels een video projectie van zes minuten op de muren van het Moorse fort Alcazaba. Met video mapping verschijnen er lichtjes, muziek en ander geluid dagelijks om 18:30, 20 en 21:30 uur. Het verhaal gaat over een meisje dat nu leeft en waarden als solidariteit, vrijgevigheid en dankbaarheid benadrukt. Het hele gezin is de doelgroep en de visual is speciaal voor Malaga gemaakt door het bedrijf Firefly dat eerder projecties verzorgde voor historische monumenten zoals de kathedraal van León of de oude stadsmuren van Ávila.

Dit vind je misschien ook leuk