Bouw grootste stadsproject van Europa begin 2021 van start in Madrid

door admin
Bouw grootste stadsproject van Europa begin 2021 van start in Madrid

De regiopresident van Madrid Isabel Díaz Ayuso liet weten dat volgend jaar gestart zal worden met de aanleg van het drie hectare grote Parque Central, dat de tweede groene long van Madrid moet worden. De bouw van de eerste woningen zal later in het jaar van start gaan. Álvaro Aresti, directeur van projectbureau Distrito Castellana Norte (DCN), liet weten dat de weg ernaartoe moeizaam is geweest, maar dat de uiteindelijke start van het project op een goed moment komt met het oog op de huidige economische situatie.  

Goed bereikbaar met openbaar vervoer

Een directe verbinding tussen de metrostations Chamartín in het noorden en Atocha in het zuiden van het centrum van Madrid moet het nieuw te bouwen gebied goed bereikbaar maken met het openbaar vervoer. Verder wordt de infrastructuur van station Charmartín zodanig aangepast dat het een vertrek- en aankomstpunt wordt voor alle forensen- en hogesnelheidstreinen en daarmee het belangrijkste OV-station wordt van de Spaanse hoofdstad. Na afronding van alle bouwwerkzaamheden zullen de noordelijke wijken verbonden zijn met het centrum van de stad. Het plan werd in mei met een absolute meerderheid goedgekeurd nadat bij een eerdere stemronde de PSOE had tegengestemd. 

Grootste hoofdstedelijk bouwproject van Europa

Madrid Nuevo Norte geldt als de grootste hoofdstedelijke transformatie binnen Europa van de afgelopen jaren. Het project, waarin 7,1 miljard euro is geïnvesteerd, gaat een gebied van 3 miljoen vierkante meter bestrijken vanaf station Chamartín richting de periferie. Naast de 10.500 nieuwe woningen, waarvan 4000 sociale huurwoningen, wordt het hoogste gebouw van Spanje gebouwd, met niet minder dan 70 verdiepingen. Madrid Nuevo Norte zal in de komende jaren 250 duizend nieuwe arbeidsplaatsen genereren.

Dit vind je misschien ook leuk