Circa 5.000 gasten hebben er gegeten en betaalden een rekening van gemiddeld 1.650 euro. Niemand liet zich ooit negatief uit over het restaurant dat nu vier jaar bestaat en gevestigd is in het Hard Rock Hotel Ibiza. Het beslaat 70 vierkante meter en is voorzien van techniek die geavanceerder is dan die in een rockconcertzaal.

Sublimotion is 's zomers elke avond geopend. Vanwege het bijzondere concept zijn meer gasten per avond dan twaalf simpelweg niet mogelijk. Voor de hoge kwaliteit kregen de uitbaters twee Michelinsterren en drie Spaanse Soles Repsol, de Spaanse versie van de Michelinster. Twintig professionals bieden de gasten een drie uur durende, zeer emotionele ervaring waarbij niet alleen de smaak maar ook alle andere zintuigen worden geprikkeld.   

Heropening 1 juni 2021 

De eigenaars, chef-kok Paco Roncero en creatief directeur, Eduardo Gonzalez, bereiden zich nu voor op de heropening op 1 juni volgend jaar. Door opgeschorte reserveringen vanwege de coronacrisis is het jaar al bijna volgepland.

Het concept, een gastronomische performance bestaande uit haute cuisine in gelijke delen opgevoerd, lijkt bijna onmogelijk om te imiteren, hoewel, Roncero en Gonzalez nu een boek op de markt hebben gebracht Sublimotion (uitgeverij Planeta Gastro, prijs 60 euro) waarin ze een aantal van hun geheimen prijsgeven.

Tafel voor vrienden

Je kunt het boek alleen lezen met een 3D-bril en de luxueuze omslag is geheel in lijn met de uitstraling van het restaurant. “Met het boek willen we de mythe van ‘het duurste restaurant ter wereld, weerleggen. We leggen uit hoe de menuprijs van 1.650 euro tot stand wordt gebracht”, aldus Gonzales.

Enkele sleutels tot het succes komen aan het licht en kennis en know how wordt gedeeld. Recepten komen er niet in voor maar wél wordt onthuld hoe creativiteit, muziek en het culinaire gedeelte samen worden gevoegd. Gerechten moeten in evenwicht zijn met het spektakel en mogen dat niet overstijgen.

“Bij reserveren besluit bijna de helft van de mensen, de andere zitplaatsen mee te reserveren, ook al komen ze met minder personen. Alleen mensen uit Azië durven aan te schuiven bij anderen. Aan het einde van de avond is iedereen bevriend geraakt. Het diner is juist geschikt om in groepsverband van te genieten”, verzekerd Gonzales. 

van Ibiza tot New York

De gast reist van Ibiza naar Central Park in New York voor een picknick, of komt terecht onder water in een gigantische oester die je kunt aanraken en waar haute cuisine in wordt gepresenteerd. Er is zelfs een onderdeel waar gasten per Oriënt Express reizen en die beroemde stoomtrein zo is nagebootst dat de tafel werkelijk trilt en gasten het landschap aan zich voorbij zien trekken.

2021

Het moederbedrijf en proeftuin van Sublimotion is het restaurant van Paco Rocero La Terraza del Casino, in Madrid. Hier worden de gerechten en de projecten bedacht en uitgeprobeerd. Dit jaar was het doel voor beide zakenpartners om na te denken over nieuwigheden. De menukaart blijft twee jaar lang hetzelfde maar voor 2021 krijgen de eigenaren medewerking van internationale collega’s. Creatief directeur Gonzalez spreekt over nieuwe mixed reality scènes, een techniek die zich steeds verder ontwikkelt. 

INSpanje.nl

Nieuws uit Spanje op dinsdag 26 januari 2021
  • Adverteren
  • |
  • Contact
  • Voorpagina
  • Spanje
  • Costa Brava
  • Costa Blanca
  • Costa del Sol
  • MeerSpanje
  • Algemeen
  • Economie
  • Zorg & Welzijn
  • Cultuur
  • Zakennieuws
  • Forum
  • Evenementen
  • Columns
  • Facebook
  • Twitter
  • Linked In
  • RSS
  • Nieuwsbrief
Um gids voor het echte Spanje
 

CULTUUR

Wat maakt het duurste restaurant ter wereld in Spanje zo bijzonder?

Uitgegeven: dinsdag 1 december 2020 10:53
Laatst gewijzigd: dinsdag 1 december 2020 10:53

IBIZA - Het lukte Michael Jordan niet om er een tafel te reserveren, zangeres en actrice Cher had nog nooit zoiets meegemaakt en Alejandro Sanz en Cristina Aquilera weten inmiddels hoe het eten er smaakt.

sublimotion
© Stock

Circa 5.000 gasten hebben er gegeten en betaalden een rekening van gemiddeld 1.650 euro. Niemand liet zich ooit negatief uit over het restaurant dat nu vier jaar bestaat en gevestigd is in het Hard Rock Hotel Ibiza. Het beslaat 70 vierkante meter en is voorzien van techniek die geavanceerder is dan die in een rockconcertzaal.

ADVERTENTIE

Sublimotion is 's zomers elke avond geopend. Vanwege het bijzondere concept zijn meer gasten per avond dan twaalf simpelweg niet mogelijk. Voor de hoge kwaliteit kregen de uitbaters twee Michelinsterren en drie Spaanse Soles Repsol, de Spaanse versie van de Michelinster. Twintig professionals bieden de gasten een drie uur durende, zeer emotionele ervaring waarbij niet alleen de smaak maar ook alle andere zintuigen worden geprikkeld.   

Heropening 1 juni 2021 

De eigenaars, chef-kok Paco Roncero en creatief directeur, Eduardo Gonzalez, bereiden zich nu voor op de heropening op 1 juni volgend jaar. Door opgeschorte reserveringen vanwege de coronacrisis is het jaar al bijna volgepland.

Het concept, een gastronomische performance bestaande uit haute cuisine in gelijke delen opgevoerd, lijkt bijna onmogelijk om te imiteren, hoewel, Roncero en Gonzalez nu een boek op de markt hebben gebracht Sublimotion (uitgeverij Planeta Gastro, prijs 60 euro) waarin ze een aantal van hun geheimen prijsgeven.

Tafel voor vrienden

Je kunt het boek alleen lezen met een 3D-bril en de luxueuze omslag is geheel in lijn met de uitstraling van het restaurant. “Met het boek willen we de mythe van ‘het duurste restaurant ter wereld, weerleggen. We leggen uit hoe de menuprijs van 1.650 euro tot stand wordt gebracht”, aldus Gonzales.

Enkele sleutels tot het succes komen aan het licht en kennis en know how wordt gedeeld. Recepten komen er niet in voor maar wél wordt onthuld hoe creativiteit, muziek en het culinaire gedeelte samen worden gevoegd. Gerechten moeten in evenwicht zijn met het spektakel en mogen dat niet overstijgen.

“Bij reserveren besluit bijna de helft van de mensen, de andere zitplaatsen mee te reserveren, ook al komen ze met minder personen. Alleen mensen uit Azië durven aan te schuiven bij anderen. Aan het einde van de avond is iedereen bevriend geraakt. Het diner is juist geschikt om in groepsverband van te genieten”, verzekerd Gonzales. 

van Ibiza tot New York

De gast reist van Ibiza naar Central Park in New York voor een picknick, of komt terecht onder water in een gigantische oester die je kunt aanraken en waar haute cuisine in wordt gepresenteerd. Er is zelfs een onderdeel waar gasten per Oriënt Express reizen en die beroemde stoomtrein zo is nagebootst dat de tafel werkelijk trilt en gasten het landschap aan zich voorbij zien trekken.

2021

Het moederbedrijf en proeftuin van Sublimotion is het restaurant van Paco Rocero La Terraza del Casino, in Madrid. Hier worden de gerechten en de projecten bedacht en uitgeprobeerd. Dit jaar was het doel voor beide zakenpartners om na te denken over nieuwigheden. De menukaart blijft twee jaar lang hetzelfde maar voor 2021 krijgen de eigenaren medewerking van internationale collega’s. Creatief directeur Gonzalez spreekt over nieuwe mixed reality scènes, een techniek die zich steeds verder ontwikkelt. 

© Redactie
  Vorige artikel Volgende artikel  

Overig Cultuur Nieuws

  • Nieuwe bestemming voor stierenarena Benidorm
  • Oudste waterwinningsysteem van Europa in Spaanse Sierra Nevada
  • Waar komt het woord ‘toque de queda’ vandaan?
  • Spanje twee keer in top 15 spectaculairste kastelen wereldwijd
  • Malaga schrapt Paasprocessies voor tweede jaar op rij voor hele provincie
  • Cueva de Nerja in Spanje viert 62e verjaardag online
  • The New York Times beveelt twee Spaanse plekken aan om te bezoeken in 2021
  • Dit zijn de zeven beste en bekroonde Spaanse attracties
  • Wat was het Spaanse woord van het jaar 2020?
  • Sevilla viert ook komend jaar geen Semana Santa
  • Op zijn Spaans druiven eten met de jaarwisseling
  • Postbedrijf Correos helpt Spaanse boekhandels te concurreren met Amazon
  • Alhambra geeft geen geld terug
  • Flamenco-artiesten luiden noodklok met voorstelling voor ministerie van Cultuur
  • Wat is hét sterproduct uit de Spaanse keuken?
  • Michelinsterren voor restaurants in Galicië en Catalonië
  • The New Yorker bekroont Spaanse Veneno als een van beste series van 2020
  • Beste biologische olijfolie ter wereld komt uit Spanje
  • Zonder opgravingswerkzaamheden 66 Romeinse nederzettingen gevonden in Spanje
  • Acht uitjes naar mooie plaatsen zonder lockdown in Madrid
  • Wat is de Spaanse traditie rond de kerstboom?
  • Barcelona krijgt internationale prijs voor duurzaam toerisme
  • Beschuit met blauwe muisjes in Bioparc Fuengirola
  • Toch grote drukte bij atypische ontsteking kerstverlichting in Málaga

Economie

Er zijn niet veel sectoren binnen de Spaanse economie die kunnen terugkijken op een groei van meer dan 10 procent in de afgelopen jaren. Toch is dat het geval voor producenten van biologische producten die wel varen bij de bewustere consument.

Top 5 Meest gelezen

  1. Spanje binnen twee weken van hoogste naar laagste energietarief van Europa
  2. EU wil reizen tussen lidstaten 'krachtig ontmoedigen'
  3. Verdere beperking samenkomsten in regio Valencia
  4. Druk op ziekenhuizen in Catalonië neemt toe maar covid-curve daalt
  5. Spanje is grootste Europese exportland van biologische producten

Algemeen

Kweekvlees is de toekomst volgens Spanje en de Europese Commissie. De Spaanse regering en de EC hebben dan ook miljoenen geïnvesteerd in onderzoek naar kweekvlees, iets wat volgens investeerders dé toekomst is binnen de vleesindustrie.

© 2021 inspanje.nl | voorpagina | disclaimer | colofon | adverteren | contact

Regio

  • Voorpagina
  • Spanje
  • Costa Brava
  • Costa Blanca
  • Costa del Sol
  • MeerSpanje

Categorie

  • Algemeen
  • Economie
  • Zorg & Welzijn
  • Cultuur
  • Zakennieuws
  • Forum
  • Evenementen
  • Columns

Overig

  • Disclaimer
  • Colofon
  • Adverteren
  • Contact
  • Nieuwsbrief
  • RSS