Dit zijn de zeven beste en bekroonde Spaanse attracties

door admin
Dit zijn de zeven beste en bekroonde Spaanse attracties

De prijsuitreiking van de Remarkable Venue Awards is een initiatief van het online verkoopplatform voor entreekaarten Tiqets. Op basis van de meningen van ruim 750.000 bezoekers van hun website zijn er in 7 categorieën Spaanse winnaars verkozen. 

1. Meest prominente plaats: de kathedraal Sagrada Familia in Barcelona

2. Beste attractie: Het voetbalstadion Camp Nou in Barcelona en het IDEAL Centre d’Arts Digitals kwamen hier met beide 58 punten gelijk uit de bus.

3. Beste museum: Casa Museu Salvador Dalí in Portlligat bij Cadaqués (Girona).

4. Beste architectonische monument: Casa Vicens (het eerste huis ontworpen door Antonio Gaudí) in Barcelona.

5. Beste bezoekerservaring: de Baskische maritieme fabriek Albaola gevestigd in een oude scheepswerf waar het hele proces van op ambachtelijke wijze schepen bouwen inzichtelijk wordt gemaakt.

6. Meest innovatieve attractie: Museo Nacional Thyssen-Bornemisza in Madrid.

7. Beste verborgen parel: Museo Chillida Leku. Dit is gewijd aan de nagedachtenis van de Spaanse beeldhouwer Eduardo Chillida. Het museum en een beeldenpark is te vinden in Hernani in het Spaanse Baskenland in de provincie Guipúzcoa in Spanje. 

Prijzen en internationale wedstrijd

Alle winnende bezienswaardigheden ontvangen een trofee en een promotiecampagne op Tiqets ter waarde van 5.000 euro. Daarnaast strijden ze voor de wereldwijde titel ‘De beste van de beste’. Het publiek kan hier zijn stem uitbrengen. De resultaten van deze publieksverkiezing worden eind deze maand bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een promotiepakket ter waarde van 10.000 euro. Op de website van Tiqets is meer informatie over de prijzen te vinden. 

Dit vind je misschien ook leuk