Twaalf van de mooiste Spaanse stranden om in het najaar te bezoeken

door admin
Twaalf van de mooiste Spaanse stranden om in het najaar te bezoeken

De onderstaande twaalf stranden zijn een greep uit de beste Spaanse stranden om in het najaar te bezoeken.

El Charcón (Fuerteventura)

Dit strand, van meer dan 300 meter lang, gelegen in El Cotillo, is omgeven door een vrijwel ongerept landschap. Het is een voorbeeld van de prachtige stranden van Fuerteventura, het Canarische eiland dat met de meeste kust.

Strand van Cuevas de Mar (Asturië)

Dit unieke 300 meter lange strand ligt aan de monding van de rivier Nueva in de Asturische stad Llanes. Het strand is ingeklemd tussen kliffen, waardoor je er beschermd bent tegen de wind, je heerlijk kunt genieten van milde temperaturen en natuurlijk van de rust.

Punto Boquerón (Cádiz)

In dit gebied vloeien de rivier de Guadalete, de zee en het land mooi samen. De duinen, die uit de Atlantische Oceaan opdoemen voor de moerassen van Sancti Petri zijn ongerept en indrukwekkend mooi. Het riet, de eilandjes en de zee van de monding van de Guadalete vormen een  prachtig decor voor een wandeling, en vanuit de omgeving rondom het kasteel van Sancti Petri kun je genieten van de prachtigste zonsondergangen.

Playa Portlligat (Girona)

Een van de populairste baaien van Cadaqués is ongetwijfeld Portlligat, een prachtige natuurlijke enclave die beroemd werd toen de kunstenaar Dalí er zich vestigde. Portlligat was van oudsher de uitvalsbasis voor veel vissers uit de streek, en de weinige boten die zijn overgebleven, meren nog steeds aan op het strand.

Playa Laga  (Biskaje)

Dit strand ligt in Ibarrangelu, tussen de monding van de Gernika en Cabo Ogoño. Het is een halve kilometer lang en een van de wonderen van het biosfeerreservaat van Urdaibai. Helder water en een buitengewone omgeving maken het plaatje compleet. Eindig je wandeling bij Cabo Ogoño, waar je het mooiste uitzicht hebt op het strand. 

Playa Es Codolar (Ibiza)

Gelegen naast de zoutvlakte van Cap d\’es Falcó, is dit een van de minst bezochte stranden van Ibiza. Het is wat minder comfortabel voor veel zwemmers, maar dat maakt het niet minder mooi. Het is een aangename plek om van de kalme zee te genieten en een van de beste plaatsen op het eiland om van de zonsondergangen te genieten.

Playa Rodas (Cíeseilanden)

Het grootste en bekendste strand van de Cíes – een eilandengroep voor de kust van Galicië- werd door de Britse krant The Guardian gekozen tot het beste strand ter wereld. Achter het strand ligt een prachtig zoutwatermeer dat een indrukwekkend landschap vormt en ervoor ligt de monding van de Vigo. Het heeft fijn wit zand en kristalhelder smaragdgroen water. Op dit strand, waar de boten die vanuit Vigo aankomen, aan land gaan, zijn ook restaurants en een camping. Er omheen liggen natuurlijke duingebieden. 

Barraca Cove (Alicante)

De kleine Barraca baai, beter bekend als El Portitxol, is een van de mooiste en meest unieke stranden aan de kust van Javea. Het unieke landschap, met een combinatie is van gecultiveerde bomen die bijna tot aan de kust reiken, kleine vissershuisjes en witte rotsen, maakt dit kleine strand tot een van de meest gewaardeerde plaatsen voor liefhebbers van natuur en rust. 

Playa de Los Muertos (Almeria)

Dit strand in Carboneras is niet erg populair bij toeristen, omdat het moeilijk te bereiken is vanaf de parkeerplaats. Toch is het de reis waard; het strand is een van de weinige ongerepte kustparadijzen van Spanje.

El Charco Azul (El Hierro)

De kust van het kleinste Canarische eiland El Hierro heet El Golfo. Je kijkt er uit op de open Atlantische Oceaan. El Charco Azul is een uniek strand omdat het een fantastisch natuurlijk zwembad is, gevormd door golven van de zee.  

Playa de Algorri (Gipuzkoa)

Dit strand ligt in Zumaia. Vanaf de kapel van San Telmo loop langs een klif  naar deze baai. Een heuse les in geologie! De wandeling van  vijf minuten is het equivalent van 50 miljoen jaar. Wie meer wil weten over de historie kan in het Algorri-Informatiecentrum terecht.

Playa de Isla Canela (Huelva)

Dit prachtige strand, met goudkleurig zand, rustig water en prachtige duinen, nodigt uit tot lange wandelingen. Het is 6 kilometer lang en 30 meter breed, dat zich uitstrekt van de monding van de Carreras tot de monding van de Guadiana. Het ligt ook naast het natuurreservaat Marismas de Isla Cristina. 

Dit vind je misschien ook leuk