En de gastronomische hoofdstad van Spanje voor 2022 is…?

door admin
En de gastronomische hoofdstad van Spanje voor 2022 is...?

Dit jaar draagt Murcia het stokje over aan Sanlúcar de Barrameda. Deze plaats in de provincie Cádiz en aan de monding van de Guadalquivir werd vrijdag als eerste niet-provinciale hoofdstad in Spanje uitgeroepen tot Gastronomische Hoofdstad van Spanje 2022. De Federatie van Journalisten en Schrijvers van Spanje (FEPE), die deze onderscheiding jaarlijks toekent, heeft dit bekendgemaakt vanuit Valladolid tijdens de Internationale beurs voor interieurtoerisme (INTUR).

De jury benadrukte dat “garnalen en manzanilla* met hun eigen licht schijnen in het gastronomische universum van Sanlúcar, en ook trots ‘de Sanlúcar’ als achtervoegsel gebruiken; Ben je er in de buurt, bestel dan ‘langostinos de Sanlúcar’ met een glaasje manzanilla. 

De jury heeft opnieuw benadrukt dat het gaat om een “een participatief project dat openstaat voor iedereen en voor alle burgers”; met een aantrekkelijk evenementenprogramma dat de universele roeping van de stad wil versterken; de levenskwaliteit die wordt gegenereerd door de rivier de Guadalquivir en de natuurlijke omgeving van het natuurgebied Doñana wil benadrukken met zijn fraaie witte stranden, het toneel van de legendarische paardenraces, het recor van zonneuren en de gastvrijheid waar de stad zo om wordt geroemd”.

*Manzanilla is een droge witte wijn gemaakt van de palomino druif, gerijpt onder een gistlaag (flor) en wordt exclusief geproduceerd in Sanlucar de Barrameda. Het speciale microklimaat van de stad vanwege de ligging aan de monding van de rivier de Guadalquivir, stimuleert de vorming van de zogeheten flor die daardoor de wijn haar unieke onderscheidende karakteristieken geeft.  

Dit vind je misschien ook leuk