De 25 beste Spaanse campings

door admin
De 25 beste Spaanse campings

Of het nu in de zomer is, in de meivakantie, met Pasen of in het najaar: vrije dagen zijn altijd een goed excuus om de koffers te maken en er een paar dagen op uit te gaan. Maar een van de dingen waar je vaak tegenaan loopt bij het plannen van je vakantie is geld. Sommige bestemmingen of vakantieplannen, hoe aanlokkelijk ook, zijn onhaalbaar vanwege de kosten. Hoewel er goedkope vluchten zijn, kunnen de kosten voor het vervoer of het verblijf als je eenmaal op je bestemming bent flink oplopen. Voor dat laatste zijn campings een goed alternatief.

Een tent, een paar comfortabele slaapzakken en een goed kooksetje zijn de basisingrediënten om je vakantie eens op een andere manier te vieren. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft je verblijf op een camping niet per sé te betekenen dat je je alle luxe hoeft te ontzetten en onder de blote hemel op de grond slaapt. Deze vorm van vakantievieren is met zijn tijd meegegaan. Spanje kent een grote rijkdom aan campings in alle soorten en maten, en in veel daarvan hoef je niet eens te kamperen. El Confidencial bracht een overzicht van de beste campings van Spanje op basis van verschillende ranglijsten en onderzoeken.

DIT ZIJN DE BESTE SPAANSE CAMPINGS:

  • La Siesta Salou Resort en Camping (Tarragona)
  • Alannia Costa Blanca Resort (Alicante)
  • La Marina (Elche)
  • Tamarit Beach Resort (Tarragona)
  • Les Medes (Girona)
  • Camping Playa Joyel (Cantabrië)
  • Alania Els Prats Camping & Resort (Tarragona)
  • Alania Guardamar (Alicante)
  • Camping & Resort Sangulí (Salou)
  • Playa Montroig Camping & Resort (Tarragona)
  • Las Dunas, Girona (Sant Pere Pescador)
  • Camping El Escorial (Madrid)
  • Camping Playa Las Dunas (Cádiz)
  • Camping Cabopino (Málaga)
  • Camping Bayona (Pontevedra)
  • Camping Pineta (Huesca)
  • Pinar San José (Cádiz)
  • l’Ámfora (Sant Pere Pescador)
  • Camping Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre (Girona)
  • Zuhaitz etxeak – Cabañas en los árboles (Vizcaya)
  • Camping Globo Rojo (Barcelona)
  • Camping Ribadesella (Asturië)
  • Basoa Suites (Navarra)
  • Camping El Delfín Verde (Girona)
  • Camping Castell Montgri (Girona)

 

La Siesta Salou Resort & Camping, Tarragona

La Siesta is een van de namen die je het vaakst tegenkomt in de rankings. Het is een comfortabele camping, gelegen in de toeristische plaats Salou en op slechts 500 meter van het strand. Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van deze camping is dat deze over vier openluchtzwembaden beschikt – met baden met hydromassage en waterglijbanen. Daarnaast beschikken een aantal bungalows over een televisie. Andere pluspunten zijn de tropische tuinen, de padelbanen en de gezinsvriendelijke atmosfeer.

Alannia Costa Blanca Resort, Alicante

In het hart van de Costa Blanca, in het plaatsje Crevillente, ligt Alannia Costa Blanca Resort. Dit is ook een camping die de hoogste waarderingen krijgt van bezoekers. Hij werd vorig jaar geselecteerd in de lijst van de 10 beste campings van Spanje volgens de ‘Superplatz 2010’ en ‘Top Camping’. Deze camping wordt bovendien als een van de meest complete campings van Europa beschouwd. En dat is niet zo gek want afgezien van de zwembaden, glijbanen, spa en ruime kampeerplekken die over het terrein verspreid liggen, is er ook een sportaccomodatie, zijn er meerdere supermarkten en is er een minigolfbaan. Kortom, een resort waarop je je onmogelijk kan vervelen.

La Marina, Elche

Ook dit is een perfecte plek om met je gezin naartoe op vakantie te gaan. Het waterpark en de thema-zwembaden zijn maar een paar van de sterke punten van deze camping, die ook nog eens naast het strand van Elche ligt. Bovendien biedt het complex ook de mogelijkheid aan nieuwsgierige bezoekers om van de voorzieningen gebruik te maken zonder dat je er hoeft te overnachten. Diegenen die hier wel de nacht willen doorbrengen kunnen kiezen uit drie soorten kampeerplekken op het terrein dat in totaal zo’n 120.000 km2 omvat. Je kunt hier kamperen met een tent, een camper of een caravan. Daarnaast zijn er luxe villa’s en bungalows met alles erop en eraan.

Tamarit Beach Resort, Tarragona

Tamarit Beach Resortligt  naast het strand biedt je een onvergetelijke vakantie. Je vindt er bungalows – omgeven door tuinen en op de meest schaduwrijke plekken van het terrein. Er is bovendien een glamping-zone voor wie van kamperen in de vrije natuur houdt maar niet zonder enig comfort kan. Tot slot is er het kampeerterrein zelf waar je uit vier categorieën kan kiezen: standaard, platina, preferent en met privé-badruimte. Daarnaast zijn er restaurants, een strandtentje, een bakker en een café te vinden. En voor wie in vorm wil blijven, zijn er sportfaciliteiten en pilates-, zumba- en yogalessen.

Les Medes, Girona

Als je op zoek bent naar een buitenvakantie aan de Catalaanse kust voor het hele gezin, waarin je ook nog van alle gemakken wordt voorzien, dan kom je uit op Les Medes. Vanwege de omgeving en de voorzieningen heeft de ANWB deze camping sinds 2012 de classificatie ‘Eurotop’ gegeven en vanaf 2013 is het door de Duitse vereniging ADAC uitgeroepen tot Superplatz. Er is een openluchtzwembad en een overdekt zwembad, je hebt er een restaurant en een supermarkt en er zijn daarnaast animatie-activiteiten voor de kleintjes. Ook kun je er je auto laten wassen, een fiets huren of gebruikmaken van de sportfaciliteiten.

Camping Playa Joyel, Cantabrië

Deze camping met vier sterren werd in 2017 uitgeroepen tot beste strandcamping door de Spaanse Ondernemersorganisatie (FECC) en kreeg de Travellers Choice in 2020. De ligging is bijzonder: in het kustgebied van Noja in Cantabrië, naast het Ris-strand en in de buurt van de wetlands van Victoria en Joyel. Het bestaat uit verschillende terreinen met meer dan 140 overnachtingsplekken: zogenaamde mobile homes (voor twee, vier of zes personen) en kampeerplekken (tussen de 80 en 90 vierkante meter). Huisdieren zijn hier alleen niet toegestaan. 

Alannia Costa Blanca Resort, Alicante

Met deze camping weet de resortketen Alannia wederom in de ranking van de beste campings van Spanje te komen. Alannia Els Prats Camping & Resort, an het strand van Rifá gelegen, is weer een camping met alles erop en eraan: een zone vol waterpret voor de kinderen, leuke ‘shows’ voor de kleintjes, een sportschool en bars voor de volwassenen, een ‘teen club’ voor jongeren… Het is daarnaast een van de weinige campings waar bezoekers het hele jaar door welkom zijn, ook in het laagseizoen. Net als de bovenstaande camping bieden ze drie soorten verblijf aan: kleine huisjes, studio’s voor stellen en kampeerplekken.

Alannia Guardamar, Alicante

Alannia Guardamar  is het meest ‘intieme’ complex van deze resortketen.  Desondanks zijn de uitbaters niet vergeten wat de kern is van hun succes: de gezinsvakantie. Dus ook hier tref je de typische elementen van een Alannia-camping: glijbanen, zwembaden met een tropisch karakter, ruimte voor shows en concerten. Maar de slagzin van de camping zelf vat perfect het vakantiegevoel samen: ‘Ontspan je in onze spa of neem een mojito in onze bar terwijl je kijkt hoe je kinderen genieten in onze fantastische tropische zwembaden.’  Voor de volwassenen worden er wijnproeverijen, workshops en gezelschapsspelletjes georganiseerd.

Camping & Resort Sangulí, Salou

Naast het resortgedeelte, biedt de Sangulí-camping aan bezoekers vijf soorten kampeerplekken aan: Standard, Special, Master, Master Plus en Premium. En dat niet alleen, deze camping beschikt ook over een breed assortiment aan mogelijkheden voor wie liever een vast dak boven zijn hoofd wil, met villa’s, bungalows en lodges. Je kunt alleen gebruik maken van de in een Afrikaanse safari gelegen zwembaden als je ook op de camping verblijft, maar je huisdieren zijn wel welkom.

Playa Montroig Camping & Resort, Tarragona

Playa Montroig Camping & Resort heeft één pluspunt boven de andere campings en dat is zijn langdurige reputatie. Uit de beoordelingen van bezoekers blijkt dat sommigen hier al sinds de jaren 90 elk jaar komen (de camping is in 1962 opgericht). Sommigen zagen hun kinderen hier jaar na jaar gelukkig zijn. Buiten de muren van het complex kun je niet alleen Port Aventura en het strand bezoeken, maar ook wijnboerderijen. Binnen worden de gasten goed verzorgd door de kappersservice, de schoonheidsspecialist en zelfs de mogelijkheid van een medisch consult.

Las Dunas, Girona (Sant Pere Pescador)

Op deze, direct aan het strand gelegen camping, vind je een waterpark met glijbanen, surflessen, animatie voor de kinderen, bungalows, vijf gezondheidscentra, een discotheek, winkels en een supermarkt. De camping van Las Dunas is al sinds 1968 open voor publiek, heeft een ophaalservice vanaf het vliegveld. Ben je wel nieuwsgierig maar nog niet helemaal overtuigd, dan  kunt je een snelle blik werpen op de ‘virtuele tour’ op internet. Het ligt op loopafstand van het strand van Bahía de Roses.

Camping El Escorial, Madrid

Deze plek ligt weliswaar niet dicht bij het strand maar in El Escorial. Dat is, een van de meest bezochte plaatsen in de regio Madrid, in de Monte Abesinos, midden in de bergketen Sierra de Guadarrama. De Spaanse hoofdstad ligt op slechts 50 kilometer afstand. Als je toch hier bent, kun je een wandeling maken door de Valle de Angostura of Las Cárcava. Ook  binnen het complex is genoeg te doen in bijvoorbeeldn een van de verwarmde buitenzwembaden of in het zwembad dat is gereserveerd voor vrij zwemmen.

Camping Playa Las Dunas, Cádiz

Een van de voordelen van Camping Playa Las Dunas is dat hij het hele jaar open is en dat je op de website verschillende reserveringsaanbiedingen hebt. Bovendien behoort Kampaoh (een luxe tentenkamp) er tot de mogelijkheden. Je bevindt je op slechts 100 meter van het Puntilla-strand en op 15 minuten lopen van de haven van El Puerto de Santa María. Bovendien ligt de prachtige en gezellige stad Cádiz vlakbij. De camping zelf is  omgeven door pijn- en eucalyptusbomen en de duinen van San Antón. Dat maakt het  een unieke plek om te verblijven. Naast tenten kun je hier ook campers huren.

Camping Cabopino, Málaga

De eigenaren omschrijven deze camping zelf als een ‘openluchthotel’ vanwege de voorzieningen en de bijzondere ligging: midden in een natuurlijke omgeving maar toch dicht bij Fuengirola (op 14 km) en Marbella (op 12 km) en het Cabopino-strand. Hier kun je kiezen tussen bungalows en kamperen. Elk onderkomen  is voorzien van een televisie, en een voorziening voor verwarming en verkoeling met afstandsbediening. Alsof dat nog niet genoeg is, biedt het complex ook een veelheid aan activiteiten die je in de omgeving kan doen. Een ander voordeel van deze camping is dat je tot zeven dagen van tevoren gratis kan annuleren. Het nadeel is dat alleen op bepaalde kampeerplekken honden en katten zijn toegestaan.

Camping Bayona, Pontevedra

Opnieuw een camping met een prachtige ligging. Camping Bayona ligt in het midden van de Rias Baixas en biedt allerlei activiteiten voor kinderen en volwassenen aan, met verschillende sportfaciliteiten en kinderparken. Daarnaast kun je hier allerlei excursies doen, zoals een bezoek per boot aan de Cíes-eilanden of een trip naar Santiago de Compostela, Tui, Oia, A Garda, Pontevedra, Valença (Portugal) of Baiona. Om hier te kunnen verblijven moet je wel aan een aantal vereisten voldoen, zoals ‘volledige stilte’ tussen twaalf uur ’s nachts en 8 uur ’s ochtends.  –Je kunt er uit worden gezet als je je hier niet aan houdt. Tegen een tarief van € 3,50 per dag mag je je huisdier meenemen, met uitzondering van een aantal mogelijk gevaarlijke hondenrassen.

Camping Pineta, Huesca

De Pineta-vallei is een van de mooiste gebieden van de Pyreneeën in Aragón en deze camping bevindt zich precies bij de ingang van het Nationale Park van Ordesa en Monte Perdido. Daarom is dit  een ideale plek voor avontuurlijk ingestelde mensen die hun vakantie willen doorbrengen met lange wandelingen in lommerrijke bossen en volledig in de natuur willen opgaan. Maar aangezien het weer in deze omgeving nogal wisselend is, kun je op de website van de camping ook de weersverwachting van het moment zien. Camping Pineta werd door de FEC in 2019 uitgeroepen tot beste bergcamping.

Pinar San José, Cádiz

Het meest essentiële kenmerk van Camping Pinar San José  zie je al van ver. De huisjes waar de gasten kunnen logeren zijn perfecte imitaties van de typische huizen in Cádiz, waardoor men de cultuur van deze stad nog intenser kan beleven. Ze beschikken bovendien over televisie en airconditioning. Maar zoals met alle campings op deze lijst kun je er altijd voor kiezen om gewoon te kamperen en zelfs om er maar één nacht te blijven tegen een bijzonder gereduceerd tarief als je er alleen tussen het laatste avonduur en 10:00 uur ’s ochtends bent.

L’Ámfora, Sant Pere Pescador

De slagzin ‘er is geen grotere luxe dan duurzaamheid’ vat alles samen. Deze camping in Sant Pere Pescador, een dorp in Girona, richt zich speciaal op huisdieren, caravans en gezinnen en voldoet aan alle voorwaarden om het ouders en kinderen naar de zin te maken. De camping L’Ámfora heeft via het strand van Sant Pere Pescador direct toegang tot de zee en beschikt over vier zwembaden, waarvan eentje speciaal voor kinderen. Er is  een programma met activiteiten speciaal voor de kleintjes. Honden, katten en andere huisdieren zijn welkom maar wel met een aantal voorwaarden: ze zijn alleen toegestaan op de ‘Sunny Dog’-parkeerplekken, moeten altijd aan de lijn en het is verplicht om een recent bijgewerkt vaccinatiebewijs bij je te hebben.

Camping Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre, Girona

Op de camping Ballena Alegre, aan de Costa Brava, kun je een hele gezellige zomeravond beleven. Dit park biedt zijn gasten shows aan met muziek, jongleurs en live optredens. Daarnaast worden er  voetbal-, tafeltennis-, biljart- tennis- en beachvolleybaltoernooien georganiseerd. Voor de allerkleinsten is er een avonturenpark en voor wie maar wil zijn er allerlei artistieke workshops te volgen. De gasten hebben ook toegang tot de spa, die een circuit met diverse ruimtes aanbiedt en daarnaast verschillende therapieën, massages en rituelen, zoals een zout- en een ijscabine. Alle bungalows, ten slotte, zijn voorzien van schone handdoeken, dekens, een cafetière, een magnetron, een vaatwasser en een kluis.

Cabañas en los Árboles, Vizacaya

Als je op zoek bent naar een sprookjesachtige vakantie midden in de natuur, dan is Cabañas en los Árboles (dat ‘boomhutten’ betekent) je beste keus. Deze huisjes, gelegen in het bos van Zeanuri, hebben een betoverende en exclusieve uitstraling. Er zijn tien verschillende soorten verblijven, maar elke hut is uniek. Ze hebben wel allemaal dezelfde rustieke stijl en je moet voor elke cabine vanzelfsprekend de boom in klimmen. Maar daar houdt het sprookje niet op, want je kunt ook overnachten in een van de Pipo-achtige woonwagens die in de schaduw van de bomen staan.

Camping Globo Rojo, Barcelona

Deze camping vind je in Canet del Mar in Barcelona, op slechts 50 meter van het strand. De camping beschikt over tuinen en een zwembad (ook verwarmd en met jacuzzi) waar verschillende wateractiviteiten worden georganiseerd. Daarnaast kunnen gezinnen ook gebruikmaken van alle andere activiteiten die hier voor zowel volwassenen als kinderen worden bedacht. Ook zijn er sportaccommodaties, een bar, een restaurant, een supermarkt en een speeltuin.

Camping Ribadesella, Asturië

Camping Ribadesella ligt op nog geen kilometer van het strand en ook dichtbij het schitterende natuurgebied Picos de Europa met ruige bergtoppen. In de buurt van de camping zijn tal van bezienswaardigheden zoals de Sella-rivier, waarover je kunt kajakken en raften, de Costa Jurásica, die zich uitstrekt van Tazones (Villaviciosa) tot aan Camanga, en de grotten van Cuevas del Agua en Cueva del Tito Bustillo. Wat overnachtingsmogelijkheden betreft, kun je op deze camping kiezen tussen kampeerplekken, bungalows en safaritenten.

Basoa Suites, Navarra

Nee, dit zijn niet de boomhutten van Cabañas en los árboles in Vizcaya, maar het idee is hetzelfde. Ook bij Basoa Suites slaap je tussen de takken maar in dit geval in de boomtoppen van de Valle de Ulzama in Navarra. Dit is een eeuwenoud eikenbos van 80 hectare groot. Je kunt hier ook een dagtocht maken in een squad, paragliden, paardrijden of het bosbaden uitproberen. Het is zonder twijfel een uitstekende keuze als je even weg wilt zijn van de dagelijkse drukte en wilt genieten van een prachtige groene omgeving. Het uitzicht vanuit je suite is spectaculair en je hebt alleen vogels en eekhoorntjes als buren.

Camping El Delfín Verde, Girona

Bungalows en glamping met verschillende thema’s en voorzien van alles wat je nodig hebt, ruime villa’s, dichtbij zee en met alle denkbare comfort, dat is Camping el Delfín Verde. Maar wie zijn eigen dak boven zijn hoofd heeft meegesleept kan hier ook kamperen of zijn caravan neerzetten. En bovendien – en dat zou je niet zo snel verwachten op een camping – is er ook een hotel op het terrein. Deze camping ligt in het natuurpark El Montgrí, op de Medes-eilanden, en op slechts 100 meter van een strand met wit zand. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben ze ook een spa.

Camping Castell Montgrí, Girona

Deze camping vind je ook in het hart van het El Montgrí-natuurpark en presenteert zichzelf als ‘een van de belangrijkste gezinscampings van Zuid-Europa’. Dat is  voor een groot deel te danken aan het volledige aanbod van overnachtingsmogelijkheden, activiteiten en diensten. Het meest het vermelden waard zijn de kampeerplekken, de ‘mobile homes’, de ‘nature habitat’, de nachtelijke shows, de animaties, een boerderij, boogschieten, een talentenjacht en gratis busvervoer naar het strand.  

Dit vind je misschien ook leuk