Doek valt voor kanaal dat stierengevechten uitzendt

door admin
Doek valt voor kanaal dat stierengevechten uitzendt

Movistar Plus+ heeft het besluit genomen nadat Plaza 1, het bedrijf dat de arena Las Ventas in Madrid beheert, en Pagés, dat de Real Maestranza de Caballería in Sevilla beheert, overeenkomsten hebben gesloten met het nieuwe Duitse streamingplatform OneToro. Dit zal de seizoenen voor de komende drie jaar, het festival van San Isidro en de feria in april uitzenden.

Het verdwijnen van Canal Toros, dat de afgelopen 10 jaar – vooral tijdens de zwaarste periode van de pandemie – van vitaal belang was voor de economische structuur van het stierenvechten, zorgt voor een periode van onzekerheid totdat OneToro dit project van de grond krijgt. Nu Movistar Plus+ zijn twee belangrijke pijlers heeft verloren, heeft het ervoor gekozen om deze zender, die in maart 2011 bij Canal+ is ontstaan met Víctor Santamaría, die onlangs met pensioen is gegaan, en Manuel Molés als belangrijkste ambassadeurs, te sluiten.

In september liepen de onderhandelingen tussen het bedrijf van Las Ventas, Plaza 1, met Rafael García Garrido aan het hoofd, en Ignacio Frauca, directeur van Canal Toros mis. De Feria de Otoño werd voor het eerst niet op televisie uitgezonden.

Dat bleek het begin van het einde te zijn. Tijdens het San Isidro-gala (1 februari) kwam het nieuws dat OneToro – samen met Telemadrid, aanwezig bij 14 van de 23 stierengevechten – het platform zou zijn dat de rechten op ’s werelds grootste arena zou overnemen, met het San Isidro-stierenvechtenfestival als kroon op het werk. Daarna volgde de genadeklap toen ook Sevilla koos voor het bod van OneToro. Ruimte voor een tegenbod was er niet meer. 

Dit vind je misschien ook leuk