De beste Spaanse wijn van 2021 is bekend

door admin
De beste Spaanse wijn van 2021 is bekend

De jury maakte een selectie uit de Spaanse wijnen met de meeste punten in de internationale wijnwedstrijd Concurso Internacional Bacchus 2021. De prijs voor de beste wijn is onderdeel van de Premios Alimentos de España. Hiermee wil het Spaanse ministerie van Landbouw Spaanse producten in het zonnetje zetten en de verkoop ervan stimuleren.

De prijswinnaars

De twee prijswinnende wijnen zijn de ‘Campillo 57 Gran Reserva 2013’, een DOC Rioja van wijnhuis Bodegas Campillo, en ‘Vilarnau Ecológico Brut Rosada Reserva’, een DO Cava, van wijnhuis Bodegas Gonzalez Byass.

DO staat voor Denominación de Origen, waar een organisatie toeziet op de druiventeelt en wijnbereiding voor de wijnen in de betreffende streek. De beste wijnen die gedurende een zeer lange periode hebben bewezen die kwaliteit te kunnen volhouden, krijgen het label DOC: Denominación de Origen Calificada .

Campillo 57 Gran Reserva

Campillo 57 Gran Reserva is een rode wijn die is gemaakt op basis van de druivensoorten tempranillo en graciano uit 2013. De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt en geselecteerd en zijn afkomstig van de wijngaarden Villa Lucía en Larraz. De wijn heeft 24 maanden gerijpt op Franse eikenhouten vaten.

Bodegas Campillo maakt deel uit van Grupo Faustino en is een echt familiebedrijf van internationaal aanzien. Het is gelegen in het middeleeuwse stadje Laguardia, aan de voeten van het Cantabrisch Gebergte in het hart van de streek Rioja Alavesa. Bodegas Campillo heeft het hele proces van druiventeelt tot de productie van de wijn in eigen beheer. Het resultaat is deze rijke en verfijnde wijn met karakter.

Vilarnau Ecológico Brut Rosado Reserva

De cava ‘Vilarnau Ecológico Brut Rosado Reserva’ wordt gemaakt op basis van de variëteiten garnacha (85 procent) en pinot noir (15 procent). De druiven zijn uit eigen wijngaarden en sinds 2015 gecertificeerd ecologisch.

Vilarnau maakt sinds 1982 deel uit van Grupo González Byass. Het moderne wijnhuis is gelegen op het landgoed ‘Can Petit i les Planes de Vilarnau’ temidden van de eigen wijngaarden, in de gemeente Sant Sadurni d’Anoi, de wieg van cava. Op het landgoed telen ze alle variëteiten van de Penedès: macabeu, xarel·lo en parellada en de nieuwe chardonnay en pinot noir. Het wijnhuis werkt met veel aandacht voor het milieu, van de zorg voor flora en fauna tot zuivering en hergebruik van water voor irrigatie.

Dit vind je misschien ook leuk