De toonaangevende privéziekenhuizen aan de Costa del Sol van Vithas

door admin
De toonaangevende privéziekenhuizen aan de Costa del Sol van Vithas

Veel mensen wenden zich in Spanje tot de private zorg uit onvrede over onder meer lange wachttijden in de publieke zorg. Bovendien zijn patiënten in de private zorg vrij in hun keuze voor artsen, specialisten en ziekenhuizen.

Vithas in de provincie Málaga

Vithas is in de provincie Málaga bijzonder goed vertegenwoordigd met twee ziekenhuizen, Vithas Xanit International Hospital in Benalmádena en Vithas Parque San Antonio in Málaga, en 9 gezondheidscentra. Dat maakt Vithas tot de gezaghebbende privé zorggroep in de provincie Málaga, waar momenteel ruim 1.700 zorgprofessionals werken. Samen bieden deze ziekenhuizen en gezondheidscentra een compleet en breed dienstenpakket aan. Zo garandeert Vithas haar patiënten zorg van het hoogste niveau die is gebaseerd op de nieuwste technologieën en de laatste ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandelingen.

Internationale kwaliteitserkenning

Een belangrijk kenmerk van Vithas Costa del Sol is de sterke focus op kwaliteit. Alle ziekenhuizen en gezondheidscentra van de zorggroep zijn opgenomen in de kwaliteitsaccreditatie van de Joint Commission International. De internationale tak van deze Amerikaanse organisatie zonder winstoogmerk beoordeelt en erkent medische diensten over de hele wereld.

In 2017 werd voor het tweede achtereenvolgende jaar Vithas Xanit International Hospital in Benalmádena erkend door deze commissie en in 2020 zal een geactualiseerde erkenning volgen. In heel Spanje zijn slechts 15 ziekenhuizen erkend door de Joint Commission International. Drie daarvan behoren tot de Vithas-groep: naast Vithas Xanit in Benalmádena, zijn ook Vithas International Hospital Our Lady of America in Madrid en Vithas La Salud in Granada erkend.

Uitstekende service voor alle nationaliteiten

Ondanks dat alle ziekenhuizen en gezondheidscentra van Vithas in Spanje liggen, wil Vithas uitdrukkelijk ook internationale markten bedienen. Dat is van groot belang in een provincie zoals Málaga, waar mensen van verschillende nationaliteiten wonen of verblijven. De International Services afdeling van Vithas Costa del Sol stond het afgelopen jaar patiënten van 115 verschillende nationaliteiten bij in 16 talen. International Services helpt daarnaast administratieve procedures te vergemakkelijken die ontstaan als er verschillende Spaanse en internationale ziekteverzekeringssystemen aangesproken moeten worden.

International Services biedt patiënten bovendien binnen 24 uur een prijsopgave van hun behandeling, zodat zij niet voor onverwachte en soms onaangename verrassingen komen te staan. Patiënten worden altijd begeleid door een van de meertalige medewerkers van Vithas. Zij zijn de sleutelfiguren in de zorg die buitenlandse patiënten ontvangen in de Vithas centra aan de Costa del Sol. Het doel van Vithas is altijd dat de patiënt zich zo comfortabel mogelijk voelt en ondanks het ongemak van eventuele ziekte of behandeling toch een prettige ervaring heeft.

Vithas Xanit International Hospital Benalmádena

Het Vithas Xanit International Hospital in Benalmádena is voor buitenlandse patiënten een van de referentieziekenhuizen van de Vithas-groep in Málaga. In dit ziekenhuis werken ruim 800 professionals, waaronder 300 artsen, onder leiding van gerenommeerde experts, die de patiënt gegarandeerd de beste behandeling bieden op basis van de nieuwste ontwikkelingen op zowel technologisch, medisch en therapeutisch vlak.

Samen bieden de professionals van Vithas Xanit meer dan 40 medische en chirurgische specialiteiten. In dit opzicht zijn Vithas Xanit Oncology Institute en Vithas Heart Area twee prominente afdelingen.

Vithas Xanit Oncology Institute

In Vithas Xanit Oncology Institute (XOI) wordt de patiënt gezien en gediagnostiseerd door de oncoloog, waarna doorgaans binnen een week de behandeling van start kan gaan. Deze oncologie-afdeling omvat alle vormen van diagnostiek en behandelingen van kanker, zoals radiologie, nucleaire geneeskunde, pathologische anatomie, chirurgie en radiotherapie.

Er zijn vijf ondersteunende eenheden die kunnen worden ingezet: borst- en gynaecologische tumoren; tumoren van de spijsverteringsorganen; urologische tumoren  en lymfomen; long- en hoofd- en nektumoren en een afdeling genetische counseling en screening om het persoonlijke en familiaire risico op erfelijke vatbaarheid voor kanker vast te stellen.

Heart Area

De Heart Area in Vithas Xanit International Hospital Benalmádena wordt geleid door Dr. Gómez Doblas. Elke hart- en vaatziekte wordt behandeld door de professionals met de meeste kennis van de specifieke aandoening. De verschillende eenheden van de Heart Area zijn: cardiologie (hartziekten); hemodynamica (bloedcirculatie); aritmieën (hartritmestoornissen) en cardiovasculaire chirurgie, geleid door vooraanstaande artsen die werken volgens de laatste en meest geavanceerde methodes. Tot slot maakt ook de internationaal befaamde Dr. Hans Joachim Schäfers, deel uit van de afdeling hartchirurgie.

Vithas San Antonio Park Hospital in Málaga

Het Vithas Parque San Antonio-ziekenhuis is eveneens een referentie in particuliere geneeskunde in de provincie Málaga en aan de Costa del Sol. Parque San Antonio ligt in het oosten van de stad Málaga direct aan de kust en heeft in haar 50-jarige bestaan een uitstekende reputatie opgebouwd. Er werken 39 specialisten, er zijn 104 ziekenhuiskamers, 8 operatiekamers, een IC voor volwassenen, kinderen en pasgeborenen, een operatiekamer speciaal gewijd aan catheterisaties (onderzoek en behandeling van de bloedvaten), een grote afdeling radiodiagnostiek en nucleaire geneeskunde en een polikliniek. Alle medisch-chirurgische specialiteiten zijn op elkaar afgestemd en de geavanceerde afdelingen staan onder leiding van prestigieuze artsen.

De afdeling voor moeder- en kind in Parque San Antonio geniet grote faam alsook de afdeling hartchirurgie. Daarnaast staat het ziekenhuis bekend om de Body Aestethic Health Unit met meerdere specialiteiten:  plastische chirurgie, esthetische geneeskunde, behandelingen van spataderen, endocrinologie en voeding, plaatsing van maagballonnen, haartransplantaties, gynaecoesthetica, podotherapie of obesitaschirurgie.

Spreekuur Nederlandse huisarts

In Vithas Xanit Fuengirola aan de avda. Ramón y Cajal 5 kunt u op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur – alléén na afspraak – terecht op het spreekuur (ook trombosedienst) van de Nederlandse huisarts Dr. Landman. U kunt een afspraak maken via tel. (+34) 952 388 872 (in het Nederlands). Vraag bij de balie naar Dr. Landman. 

Contact Vithas

Bij de ziekenhuizen en gezondheidscentra van Vithas kunt u binnen 24 uur terecht voor tests, binnen 48 uur voor een consult en binnen 72 uur voor een operatie. Vithas werkt met de belangrijkste zorgverzekeraars. Neem voor een consult contact op met de meertalige telefooncentrale via +34 952 367 190. Bel bij spoed 24/7 voor de medische dienst of ambulance met 900 200 116.

Dit vind je misschien ook leuk