Dierenmishandeling in L’Oceonographic Valencia?

door admin
Dierenmishandeling in L’Oceonographic Valencia?

Het zou gaan om verwaarlozing en mishandeling waardoor dieren ziek werden of zelfs stierven. In enkele gevallen zou een walrus door gebrek aan zonlicht zoveel stress hebben gehad dat hij stenen begon te eten. Een dolfijn at verf van de muren en het zwembad van de dieren zou te klein zijn voor het aantal dieren dat erin moest leven. 

Bij een aantal zeeleeuwen moest regelmatig de maag leeggepompt worden om objecten zoals stenen en in één geval zelfs een mobiele telefoon te verwijderen. Ook zou het water van deze dieren vaak troebel zijn geweest met een te hoog gehalte aan aluminium.

Een Beluga walvis, die weigerde te eten, zou op pijnlijke wijze door zijn verzorgerss het eten letterlijk door zijn strot zijn geduwd met een trechter.

De directie van het Parque de las Artes y Sciencias (CASCA) ontkent alle aantijgingen. Het heeft de Stichting SOS Delfines verzekerd dat aan alle normen en kwaliteitseisen wordt voldaan.

De Stichting SOS Delfines benaderde met de berichten wel de directie van het park en ook de regionale overheid. De ex-werknemers zijn met hun beschuldigingen nog niet naar de Guardia Civil of een rechterlijke instantie gestapt. 

Grootste aquarium van Europa

Het Oceonographic is het grootste zee-aquarium van Europa en herbergt 45.000 dieren van 500 soorten. Er zijn onder meer walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen, schildpadden, kwallen, haaien en inktvissen te zien. De dieren vertegenwoordigen de belangrijkste maritieme ecosystemen ter wereld.

Dit vind je misschien ook leuk