Dieven in Spanje maken 700 stukken Iberische ham buit

door admin
Dieven in Spanje maken 700 stukken Iberische ham buit

De Guardia Civil heeft twee personen in Getafe gearresteerd. Ze worden verdacht van het stelen van ruim 700 stukken Iberische ham in het dorp Villanueva de Córdoba.

De dieven maakten 296 Iberische hammen en schouders buit en namen ook nog 448 Iberische varkenslendestukken mee. De gestolen producten, allemaal voorzien van de herkomstbenaming “Valle de Los Pedroches,” worden geschat op een waarde van €200.000.

Diefstal van twee bestelwagens

Het onderzoek begon toen de autoriteiten meldingen ontvingen van een geforceerde inbraak en diefstal van twee bestelwagens. Dit gebeurde in een bandenwerkplaats in Villanueva de Córdoba afgelopen woensdag.

Op dezelfde nacht vond er nog een inbraak plaats in een hamdrogerij in dezelfde plaats. De onderzoekers onderzochten beide plaatsen delict en startten een onderzoek, waarbij ze een mogelijke verbinding tussen de twee diefstallen vermoedden.

Gestolen bestelwagens getraceerd

Naarmate het onderzoek vorderde, werd één van de gestolen bestelwagens getraceerd op een industrieterrein in het Madrileense dorp Getafe. Agenten van de Guardia Civil ontdekten daar beide bestelwagens. In de voertuigen bevonden zich de gestolen hammen en vleeswaren. De vondst leidde tot de arrestatie van twee mannen als vermoedelijke daders van beide overvallen.

De arrestanten, samen met het verzamelde bewijs, zijn overgedragen aan de justitiële autoriteiten voor verdere procedures.

Dit vind je misschien ook leuk