Dit zijn komende zomer de populairste Spaanse steden onder Europeanen

door admin
populairste spaanse steden

Spanje blijft mateloos populair als vakantieland onder Europeanen. Vooral stedentrips zijn erg in trek. In dit artikel lees je welke drie de populairste Spaanse steden zijn de komende zomer.

De Spaanse Consumenten- en Gebruikersorganisatie (OCU) heeft een enquête gehouden onder meer dan 6.800 Europeanen om te ontdekken wat hun favoriete bestemmingen zijn en waarom. De respondenten beoordeelden de laatste plaatsen die ze hebben bezocht en gaven aan waarom ze deze bestemmingen kozen. Factoren zoals erfgoed, geschiedenis, gastronomie en de nabijheid van natuur spelen een belangrijke rol in hun voorkeuren.

Bijna 17% van de ondervraagden vindt het belangrijk om nieuwe plekken te ontdekken bij het kiezen van een vakantiebestemming. Volgens de OCU heeft de inflatie invloed op de vakantieplannen. Hierdoor zijn mensen vaak gedwongen kortere vakanties te boeken en te kiezen voor stedentrips naar middelgrote steden die gemakkelijker te bereiken en te verkennen zijn.

Granada

De lijst met favoriete bestemmingen wordt volgens de OCU aangevoerd door Granada. Gevolgd door Luxemburg, Palma de Mallorca en Bilbao. Granada staat bekend om zijn rijke geschiedenis en culturele erfgoed, wat het tot een populaire bestemming maakt. Europeanen gaan er graag heen voor een bezoek aan het indrukwekkende Alhambra, een wandeling door de oudste wijk Albaicín, de sfeervolle tapasrestaurants, of om een flamencoshow bij te wonen in Sacromonte. Deze activiteiten zijn op elk moment van het jaar aantrekkelijk, waardoor Granada een veelzijdige bestemming blijft voor reizigers.

Palma de Mallorca

Luxemburg, de nummer twee op de lijst, staat gelijk met de tweede Spaanse stad, Palma de Mallorca. De liefde van Europa voor de hoofdstad van de Balearen is duidelijk merkbaar. Met goed weer, een rijk erfgoed, geschiedenis en droomstranden op slechts enkele minuten van het centrum, is Palma de Mallorca de ideale bestemming voor een korte trip. De imposante ‘zee’-kathedraal, zoals deze Levantijnse gotische tempel wordt genoemd, is een van de grote toeristische trekpleisters als het gaat om bijzondere monumenten.  Daarnaast maakt de uitstekende gastronomie, van ontbijt met een heerlijke ensaimada tot borrel met een toast van sobrasada, Palma de Mallorca extra aantrekkelijk.

Bilbao

Op de vierde plaats staat weer een Spaanse stad: Bilbao. De Baskische stad blijft zichzelf elk jaar overtreffen, met een jaarlijks groeiend aantal internationale toeristen. Als je de stad van het Guggenheim museum nog niet kent, is dit het moment om te boeken. Slenteren langs de rivier, verdwalen in de oude stad en pintxos eten in de beroemde wijk Seven Streets zijn plannen om vaker te herhalen.

Naast de steden die hoog scoren, zijn er ook steden die minder worden aanbevolen. Milaan en Napels staan onderaan de top 100.

Dit vind je misschien ook leuk