DNI nodig voor huisdieren in Spanje

door admin
DNI nodig voor huisdieren in Spanje

Vanaf 2022 treedt de nieuwe Wet op de bescherming en rechten van dieren in werking. Dit houdt onder meer in dat er een aantal nieuwe maatregelen voor uw huisdieren moeten worden genomen.

Zoals in een vorig artikel al gemeld, zijn er plannen om een ​​cursus voor alle hondenbezitters in te voeren. Maar ook voor je hond of kat wordt het voortaan verplicht om een ​​officieel legitimatiebewijs te hebben. De Algemene Directie Dierenrechten is van plan dit in te voeren in de vorm van een DNI voor huisdieren.

Nationale databank

Wanneer informatie over je huisdieren op deze manier wordt vastgelegd, kan de overheid een landelijke database aanleggen. Als zodanig zal het meer informatie bevatten over de eigenaar en het ras of type. En misschien andere informatie over de geschiedenis van zowel de eigenaar als het dier, zoals vaccinaties of veterinaire behandelingen.

Verminderen van aantal in de steek gelaten dieren

Niet alleen zal de DNI de medische behandeling van huisdieren in het hele land eenvoudiger maken, maar deze zou ook moeten helpen om het aantal in de steek gelaten dieren in Spanje te verminderen.

Dankzij de informatie in de database kunnen ambtenaren eigenaren beboeten als ze de wet met betrekking tot hun huisdieren niet naleven.

Als onderdeel van de nieuwe wet zijn er regels over hoe lang een dier alleen mag worden gelaten.

DNI als aanvulling op huidige microchip

Alle autonome gemeenschappen krijgen toegang tot de informatie. Maar hoe de DNI moet worden geïmplementeerd, moet nog worden bevestigd. De regering heeft aangegeven dat het zal fungeren als een aanvullend instrument op de huidige microchip. Het is echter nog niet bekend of de DNI de vorm zal aannemen van een fysiek paspoort of kaart. Hoewel al is gesuggereerd dat het een soortgelijk formaat kan krijgen als het Covid-paspoort met een QR-code.

Dit vind je misschien ook leuk