Dode en gewonde in Valencia tijdens stierenrennen

door admin
Dode en gewonde in Valencia tijdens stierenrennen

Het dodelijke slachtoffer werd zaterdag tijdens de festiviteiten van de Bous al carrer’ -stieren in de straat- door een stier op de hoorns genomen. Hij overleed in het ziekenhuis. De toestand van de gewonde man – een familielid van de overledene – is stabiel. 

Het incident vond plaats om 19.30 uur, toen twee stieren werden losgelaten. Het was de tweede stier die de mannen aanviel en tegen tralies aandrukte. Zij kwamen niet op tijd bij een veiligheidspunt. Het dodelijke slachtoffer werd gespiest in zijn zij. Ook zijn lever en long werden geraakt. Hij is geopereerd, maar is aan een hartstilstand overleden.

De gewonde man had verschillende steekwonden in zijn benen en ligt momenteel in stabiele toestand in het Hospital Clínico na een succesvolle operatie. Hij verblijft er op de afdeling ‘reanimatie en kritieke zorg voor volwassenen’. Zijn herstel verloopt langzaam. Er is een tweede operatie gepland voor de verwonding aan zijn hand.

Het stierenrennen is een omstreden traditie, waarbij stieren een rennende meute achtervolgen. Ondanks groeiende protesten wordt de traditie nog altijd in meer dan duizend Spaanse gemeenten in ere gehouden.

Lees ook: Stieren losgelaten tijdens kinderparade

Dit vind je misschien ook leuk