Door brand op veerboot in Spanje zitten de 411 opvarenden vast

door admin
veerboot

Een brand die om 2.30 uur uitbrak in de machinekamer van de veerboot Tenacia van de rederij GNV, die de route Valencia-Palma bedient, heeft het schip op drift achtergelaten. Aan boord waren 350 passagiers en 61 bemanningsleden, die allen ongedeerd zijn gebleven.

De veerboot bevond zich op ongeveer 22 mijl van Ibiza toen de brand uitbrak.

Bluswerkzaamheden tot laat  in de ochtend

Volgens Salvamento Marítimo werd de brand gedurende de nacht onder controle gebracht. Om 10 uur op maandagochtend was de brand echter nog steeds actief. Drie brandweerlieden van de Generalitat van Catalonië werden per helikopter naar het schip gebracht om de brand te blussen. Daarnaast zijn twee andere brandweerploegen uit Catalonië naar de locatie gestuurd samen met twee reddingsschepen, een sleepboot van Salvamento Marítimo en verschillende helikopters.

Passagiers en bemanning veilig

De passagiers en bemanningsleden blijven aan boord, aangezien de brand beperkt is gebleven tot de machinekamer en er geen persoonlijke schade is ontstaan. De brand ontstond in een gebied dat alleen toegankelijk is voor de bemanning. De eerste bluspogingen werden uitgevoerd door de brandweerlieden aan boord van het schip. De veerboot was om 22.30 uur uit de haven van Valencia vertrokken en zou om 5.15 uur in Palma aankomen.

Veiligheidsprotocollen geactiveerd

GNV gaf aan dat onmiddellijk na het uitbreken van de brand het veiligheidsprotocol werd geactiveerd en de passagiers werden verzameld. Het schip vervoerde ook auto’s en vrachtwagens en zou na aankomst in Palma om 10 uur vertrekken naar Barcelona. De noodhulpdienst 112 van de Balearen heeft aangegeven dat de rederij een informatienummer heeft ingesteld voor familieleden van de opvarenden: het Italiaanse nummer +390102094599. Ook via 112 kan informatie worden verkregen.

Terugkeer naar Valencia

Rond 10 uur liet de rederij aan persbureau EFE weten dat het de bedoeling is om het schip terug te brengen naar Valencia. Salvamento Marítimo gaf echter aan dat de bluswerkzaamheden op dat moment nog steeds aan de gang waren. De veerboot bevond zich op ongeveer 52 mijl van Mallorca en 22 mijl van Ibiza.

Dit vind je misschien ook leuk