Door sporttoerisme blijven hotels op Mallorca langer open in laagseizoen

door admin
Door sporttoerisme blijven hotels op Mallorca langer open in laagseizoen

Normaal gesproken sluiten veel hotels op Mallorca hun deuren van het begin van het najaar tot de vroege zomer. Nu zijn sommige hotels op Mallorca van plan om vanaf begin februari te openen om te voldoen aan de toenemende vraag in de sporttoerismesector.

“Het sporttoerisme is opnieuw de belangrijkste trigger voor reactivering in het laag- en middenseizoen op het eiland, na de impasse van maart 2020-mei 2021 vanwege de pandemie. De normaliteit keert geleidelijk terug, wat belangrijk is voor bedrijven en banen”, aldus regeringswoordvoerder en minister van Toerisme, Iago Negueruela.

Zoals gemeld in het Majorca Daily Bulletin, zei de voorzitter van de Balearic Hotel Chains Association, Gabriel Llobera: “Sporttoerisme consolideert het eiland als een favoriete bestemming in Centraal-Europese landen, waar een grote traditie is van fietsen, wandelen, golfen en zeilen en dat zal een positief effect hebben op de hotelbezetting”.

Mallorca sporttoerisme altijd populair

Voorafgaand aan de pandemie was Mallorca een populaire bestemming voor honderdduizenden sporttoeristen. In een normaal jaar bezoeken meer dan 120.000 Europese wandelaars, 250.000 fietsers en een niet te meten aantal golfers het eiland.

De gebieden die op Mallorca het meest profiteren van sporttoerisme zijn Alcúdia-Can Picafort, Platja de Muro, Artà-Capdepera, Cala Millor, Cala d’Or, Playa de Palma, Peguera, Santa Ponsa en Palmanova-Magalluf.

Hotelverenigingen hopen dat de voorspellingen uitkomen, omdat de hele toeristische waardeketen hiervan zou profiteren en mensen in de wintermaanden een baan zouden hebben.

Duitse touroperators houden hotels langer open

De meeste hotelketens op Mallorca zijn van plan om op 30 oktober te sluiten. Sommige blijven echter tot half november open vanwege boekingen van Duitse touroperators. “De evolutie van de vraag en het luchtvervoer van november tot februari, is wat het is”, zegt Llobera. “Het markeert de sluitingen van het zomerseizoen en de openingen in 2022. Het gaat er niet om de cijfers van 2018 en 2019 in het laag- en middenseizoen te evenaren. Het gaat erom de eerste stap naar de Paasweek te zetten, het hoogseizoen met een andere stemming te beginnen en alle optimistische voorspellingen voor de zomer van 2022 te consolideren.”

Duitse touroperators en luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op de Centraal-Europese markt zijn ook optimistisch over de hervatting van de toeristische activiteit in Mallorca in februari.

TUI, FTI, Schauinsland, Alltours en DER Touristik promoten al online wintertoerismepakketten. TUI Fly, Lufthansa, Condor en Eurowings zeggen dat ze faciliteiten zullen bieden aan passagiers die naar Mallorca komen voor sporttoerisme om te golfen, fietsen en andere sporten te beoefenen.

Dit vind je misschien ook leuk