Drie Spaanse bieren bij de 50 beste ter wereld

door admin
Drie Spaanse bieren bij de 50 beste ter wereld

Bier is de meest geconsumeerde alcoholische drank ter wereld en overtreft andere populaire dranken zoals wijn, whisky of wodka. Brand Finance stelde daarom een ranglijst op van de 50 beste bieren ter wereld. Drie hiervan zijn Spaans.

Volgens Brand Finance is het beste bier ter wereld Corona, van Mexicaanse oorsprong. De waarde van dit merk steeg met 21% tot 7.000 miljoen dollar. Heineken (Nederlands) staat ondertussen op de tweede plaats met een stijging van 23% van het merk tot 6,9 miljard dollar. Budweiser, Amerikaans, met een waardering van 5.600 miljoen, sluit het podium af.

De overige bieren die de top-10 bezetten zijn: Bud Light (VS), Modelo Especial (Mexico), Snow (China), Miller Lite (VS), Coors Light (VS), Kirin (Japan) en Asahi (Japan ).

Hier zie je de volledige lijst van de beste bieren ter wereld.

Spaans bier

Wat betreft de Spaanse bieren is volgens de ranglijst het beste Spaanse bier Estrella Damm. Oorspronkelijk uit Barcelona, ​​​​is dit bier wel in waardering gedaald. In 2021 stond het op de 24e plaats en in de huidige lijst staat het op de 30e plaats. Duidelijk is wel dat het merk Estrella Damm erg sterk is en bij de sterkste en meest waardevolle merken in Europa, de grootste biermerken en de beste merken in Spanje hoort.

Het op één na hoogst gewaardeerde bier voor Brand Finance is Mahou. Oorspronkelijk uit Madrid, staat dit merk op de 32e plaats. De waardering van het merk Mahou is verschenen in 11 merkenranglijsten, waaronder de grootste biermerken en de beste merken in Spanje.

Cruzcampo, van Sevillaanse afkomst, staat ook op de lijst, zij het op de laatste plaats, op nummer 50 dus. De waardering van het merk Cruzcampo is verschenen in 10 merkenranglijsten, waaronder de grootste biermerken en de beste merken in Spanje. Cruzcampo is het enige van de Spaanse merken dat in waarde groeit: 3%

Bekijk ook: Biermerk Spanje distribueert bier op geheel groene wijze

Dit vind je misschien ook leuk