Duitsland overtreft Spanje als favoriete bestemming van Nederlanders

door admin
Duitsland overtreft Spanje als favoriete bestemming van Nederlanders

In een recente trend, die zich gedurende de tweede helft van het jaar heeft bevestigd, heeft Duitsland Spanje overtroffen als de meest geboekte bestemming door Nederlandse reizigers.

Dit volgens een rapport van de Nederlandse Vereniging van Reisbureaus en Touroperators (ANVR). Na in september nog aan top te hebben gestaan, verliest Spanje opnieuw de eerste plaats als favoriete bestemming van de Nederlanders.

Duitsland favoriet in oktober

Uit het maandelijkse rapport van de ANVR, gebaseerd op 50.000 enquêtes, blijkt dat Duitsland in oktober 2023 de favoriete bestemming van de Nederlanders was. Het neemt hiermee de positie over van Spanje, dat in september nog aan kop ging.

Trend in tweede helft van het jaar

Zoals uit bijgevoegde gegevens blijkt, is dit een trend die zich in de tweede helft van het jaar heeft ontwikkeld. Terwijl Spanje in de eerste vier maanden de eerste plaats bezette, domineerde Duitsland in de laatste vijf maanden, met uitzondering van september. Frankrijk nam in de meeste gevallen de derde plaats in.

Positieve trend voor Spanje

Ondanks het verlies van de toppositie in oktober, heeft Spanje geen negatieve trend ervaren. In feite was het land 14% meer geboekt dan in 2019 en 10% meer dan in 2022. Het is belangrijk te benadrukken dat Nederland de vijfde grootste markt is voor toeristen naar Spanje, met 4,5 miljoen reizigers in 2019.

Dit vind je misschien ook leuk