EBAU-toelatingsexamens voor universiteit van start in Spanje

door admin
EBAU-toelatingsexamens voor universiteit van start in Spanje

In bijna alle regio’s duren de examens drie dagen, alleen Madrid en de Canarische eilanden zullen er een dag langer over doen. De komende dagen starten andere regio’s met deze examens. Leerlingen in Andalusië en de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla sluiten de periode af. Zij leggen de examens af op 13, 14 en 15 juni. 15 juni is tevens de laatste dag waarop leerlingen in Spanje dit toelatingsexamen afleggen.

Wanneer staan alle EBAU-toelatingsexamens gepland in Spanje?

Volgens het besluit in het Staatsblad van Spanje (BOE) dienen de reguliere toelatingsexamens afgelegd te zijn voor 16 juni. De voorlopige resultaten dienen vervolgens uiterlijk op 30 juni gepubliceerd te worden. Er zijn ook data voor buitengewone toelatingsexamens, deze vinden op latere momenten in het jaar plaats. Voor beide varianten zijn dit per regio de data waarop de EBAU-examens dit jaar worden gehouden.

Vorig jaar slaagden meer dan 200.000 leerlingen voor het examen waarna ze toegang kregen tot een universitaire opleiding. Het slagingspercentage bedroeg toen 96,06 procent. Ook dit jaar zullen zo’n 200.000 leerlingen deelnemen aan dit examen.

Onderwijs Spanje hanteert zelfde aanpak examens als tijdens de pandemie

De inhoud van de examens zal lijken op die tijdens de pandemie zijn ontwikkeld. Dat wil zeggen dat er meer ruimte is om een antwoord op open vragen te motiveren dan de examens die voor de pandemie werden afgenomen. Ook bevat het examen maximaal 50 procent aan meerkeuzevragen waar de antwoorden niet dubbelzinnig zullen zijn en er dus zo min mogelijk sprake is van een grijs gebied.

Het Ministerie van Onderwijs heeft hiervoor gekozen omdat veel van de leerlingen een groot deel van hun schooltijd te maken heeft gehad met de beperkingen van het onderwijs tijdens de pandemie. Hiermee wordt rekening gehouden bij het afnemen van het examen.

Dit vind je misschien ook leuk