Een horecazaak beginnen in Spanje? Denk ook hieraan!

door admin
Een horecazaak beginnen in Spanje? Denk ook hieraan!

Er zijn echter een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je de stap zet. Naast de typische zakelijke overwegingen, zijn er enkele specifieke aspecten die van belang zijn bij het starten van een horecazaak in Spanje.

Lokale regelgeving

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de lokale regelgeving en vergunningenprocedure aanzienlijk kunnen verschillen van wat je gewend bent in jouw eigen land. Het is van cruciaal belang om jezelf goed te informeren over de vereisten en procedures voordat je begint. Dit kan variëren afhankelijk van de specifieke regio waarin je wilt beginnen, dus het is belangrijk om hier voldoende tijd voor te nemen.

Taal en cultuur

Daarnaast is het belangrijk om een goed begrip te hebben van de lokale taal en cultuur. Hoewel Engels en andere talen in veel toeristische gebieden wel gesproken worden, is het toch essentieel om de lokale taal te spreken om succesvol te kunnen zijn in de horeca. Wanneer je zelf niet goed Spaans spreekt is het aan te raden om een goed Spaans vertaalbureau in te schakelen voor het vertalen van belangrijke documenten zoals contracten, vergunningen, menu’s en marketingmateriaal. Een goede vertaling is cruciaal om eventuele misverstanden en onnodige problemen te voorkomen.

Bovendien is het belangrijk om een goed begrip te hebben van de lokale gewoonten. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op het succes van jouw horecazaak. Bijvoorbeeld, in Spanje wordt de lunch vaak als belangrijkste maaltijd van de dag beschouwd en kan deze tot laat in de middag duren. Dit betekent dat je jouw menu hierop moet aanpassen en dat jouw openingstijden hier rekening mee moeten houden.

Concurrentie

Tot slot is het belangrijk om de lokale concurrentie te begrijpen. Spanje heeft een rijke culinaire traditie en de lokale bevolking heeft hoge verwachtingen van voedselkwaliteit en -smaak. Zorg er dus voor dat je goed op de hoogte bent van de lokale specialiteiten en dat je jouw aanbod hierop afstemt. Kijk hierbij wel naar het bestaande aanbod, zodat jouw menukaart niet exact hetzelfde is als die van het restaurant naast dat van jou. Het is voor de gasten leuker als je onderscheidend bent.

Kortom, het starten van een horecazaak in Spanje kan een lonende en uitdagende onderneming zijn. Zorg ervoor dat je de lokale regelgeving en vergunningenprocedure begrijpt, een goed begrip hebt van de taal en cultuur, en dat je inzicht hebt in de lokale concurrentie. En vergeet niet om belangrijke documenten te laten vertalen door een goed vertaalbureau zoals The Language Lab om eventuele misverstanden en problemen te voorkomen.

Bekijk ook: Fooi geven in Spanje, hoe werkt het?

Dit vind je misschien ook leuk