Eerste overstroombare park in Spanje ligt in Alicante

door admin
Eerste overstroombare park in Spanje ligt in Alicante

Zo ook Alicante met het park van La Marjal dat vlakbij Playa de San Juan ligt. Dit is het eerste en enige overstroombare stadspark in Spanje. TouriNews schrijft dat het een grensverleggende groene infrastructuur is die naast de recreatieve en rustfunctie dient om het rivierwater vast te houden. Zo behoudt het zijn biodiversiteit door als een toevluchtsoord voor soorten vegetatie en vogels in de regio te dienen.

Multifunctionele groene ruimte

Het park La Marjal is zodoende een multifunctionele groene ruimte als resultaat van een publiek-private samenwerking tussen de gemeenteraad van Alicante en het bedrijf Aguas de Alicante. Dit heeft al bewezen doeltreffend te zijn bij het verzachten van de gevolgen van verschillende overstromingen.

Regio Valencia met strategische ligging op trekroutes

Over het algemeen wordt de Valenciaanse Gemeenschap zeer gewaardeerd door vogelaars. De regio ligt op een strategisch punt op de trekroutes tussen Noord-Europa en Afrika. Binnen het Valenciaanse grondgebied zijn er ook andere plaatsen zoals de Marjales de la Safor, Pego-Oliva (Valencia) of het natuurpark Desert de les Palmes (Castellón) waar vogelaars kunnen genieten van het observeren van allerlei bijzondere soorten. 

Ornithologisch toerisme

Volgens de Spaanse Ornithologische Vereniging, SEO/BirdLife, reizen naar schatting zo’n tien miljoen Europese toeristen jaarlijks om vogels te zien. Hierbij zijn het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland de belangrijkste herkomstmarkten.

Wat Spanje betreft, komt 85% van de vogelaars uit het Verenigd Koninkrijk, op grote afstand gevolgd door Belgen, Duitsers en Fransen.

Bekijk ook: Vogels kijken in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk