Elche (Alicante) wil invasie van autoverhuurbedrijven reguleren

door admin
Elche (Alicante) wil invasie van autoverhuurbedrijven reguleren

Elche (Alicante) bereidt regelgeving voor om de invasie van autoverhuurbedrijven en parkeerbedrijven rond de toegangspoort van de Costa Blanca te stoppen.

De omgeving van Miguel Hernández Alicante-Elche Airport wordt steeds chaotischer en vertoont tekenen van wildgroei aan steeds meer autoverhuur- en parkeerbedrijven. Daarom bereidt de gemeente een speciaal plan voor om de situatie te regulariseren. Het aantal bedrijven dat zonder vergunning en op braakliggend terrein opereren moet worden tegen gegaan.

De krant Información schrijft dat de gemeente al tot 75 bedrijven telde die hun activiteiten uitoefenen in de gebieden van El Altet en Torrellano. Dat aantal was twee jaar geleden nog 55.

Het heeft geresulteerd in een wildgroei aan parkeerterreinen met honderden geparkeerde voertuigen. De omvang hiervan is zo toegenomen dat ze het Business Park en het naburige stadje Santa Pola al naderen. 

De concentratie van huurauto’s in de buurt van de luchthaven van Alicante-Elche is het gevolg van het herstel van het toerisme na de pandemie. De gemeente gaat nu evalueren hoeveel van de nieuwe bedrijven – met en zonder vergunning – een plaats zullen krijgen in het nieuwe gebied dat is afgebakend voor hun activiteit. Dat gebied zal beschikbaar komen na de bouw van de tweede landingsbaan, de verbindingsspoorweg en de nieuwe toegangswegen tot het luchthaventerrein. 

Alicante-Elche (ALC)

Alicante-Elche Airport (ALC) ligt in de gemeente Elche, 9 kilometer ten zuidwesten van de stad Alicante. Vanwege de nabijheid van de populaire vakantiekust Costa Blanca hoort het bij de drukste luchthavens van Spanje. De nationale en internationale vluchten betreffen vooral vakantieverkeer. De luchthaven verbindt deze Spaanse regio dan ook met meer dan 150 bestemmingen in meer dan 30 landen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

In januari passeerde een recordaantal passagiers van 745.148 passagiers de luchthaven. Op jaarbasis betekende dat een toename van liefst 68,1% en zelfs een toename van 1,3% ten opzichte van het recordjaar 2019.

Dit vind je misschien ook leuk